Κλείσιμο

Tσίπρας: Aποφασισμένοι για τομές στο ποδόσφαιρο – Τσιάρτας: Θέμα βούλησης

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να παρέμβει για να κάνει τομές στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως επιτάσσει η κοινή γνώμη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μάξιμου αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών της εθνικής που έφερε στη χώρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Euro 2004.

Aγωνιούμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας όμως ότι έχουμε την αποφασιστικότητα να κάνουμε τις τομές που ζητάει ο κόσμος για να αποκατασταθεί η ομαλότητα σε αυτό.

Παράλληλα, επισήμανε την απήχηση που έχουν οι ποδοσφαιριστές του έπους του 2004 στον φίλαθλο κόσμο, ζητώντας τη συμβολή τους στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Για το σκοπό αυτό ζήτησα τις ιδέες εκείνων που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της ποδοσφαιρικής μας ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τσιάρτας υπογράμμισε ότι «αφουγκραζόμαστε αυτό που υπάρχει στο χώρο του ποδόσφαιρου, και είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε να συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να προκύψει».

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν, εκτός του Βασίλη Τσιάρτα, οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας και Άγγελος Μπασινάς.

«Μόνο ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται»

«Όλα αντιμετωπίζονται, μόνο ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται, αρκεί να υπάρχει βούληση» τόνισε με νόημα ο Βασίλης Τσιάρτας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αποσαφήνισε ωστόσο πως δεν έγινε ουσιαστική κουβέντα για το αν και πώς θα συμβάλλουν στην κάθαρση του ποδοσφαίρου.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις πάνω στα θέματα του ποδοσφαίρου. Έγινε μια ωραία συζήτηση και φαίνεται ότι υπάρχει βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης να σταματήσουν όλα αυτά, τα οποία συμβαίνουν και βλέπουμε καθημερινά. Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» τόνισε ο παλαίμαχος άσσος.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την εξεύρεση κάποιας λύσης δήλωσε «αισιόδοξος μπορεί να είμαι, μπορεί και να μην είμαι. Το θέμα είναι αν υπάρχει πραγματικά βούληση να καλυτερεύσει η κατάσταση, να υπάρξει αξιοκρατία, αξιοπιστία και να μην υπάρχει βία στα ελληνικά γήπεδα».

Σε ερώτηση αν τους ζητήθηκε να βοηθήσουν είπε: «Όχι, απλά έγινε μια συζήτηση και προσπάθησαν (σ.σ. ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Αθλητισμού) να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική πλευρά. Δεν έγινε περαιτέρω κουβέντα για το αν θα αναλάβουμε κάποια θέση».

Ως "το πιο άνομο ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκό κράτος" χαρακτηρίζει στο μεταξύ την Ελλάδα η βρετανική ιστοσελίδα Inside World Football. 

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την το εγκληματικό χτύπημα στην εταιρεία που διατηρεί ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, εξέδωσε χθες Πέμπτη ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι «όσο το καθεστώς ανομίας γίνεται τρέχουσα πραγματικότητα, τόσο το τέλος είναι κοντά»!
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ