Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις Κομπότη, Μπάκου, Μποροβήλου

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι κ.κ. Γιάννης Κομπότης, Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος κατά της ακυρότητας της κλήτευσής τους για το μεγάλο Koriopolis, με αποτέλεσμα και οι τρεις να είναι κατηγορούμενοι.

Ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού κατέθεσε ένσταση γιατί η κλήση του είχε επιδοθεί σε άλλη διεύθυνση οικίας. "Η μεταβολή διεύθυνσης δεν δηλώθηκε νομίμως άρα η επίδοση έγινε νομίμως" υποστήριξε η εισαγγελέας έδρας.

Οι δικηγόροι των κ.κ. Μποροβήλου και Μπάκου υποστήριξαν ότι "στο κατηγορητήριο γίνεται αναφορά ότι ο παράνομος στοιχηματισμός έχει γίνει σε εταιρία εξωτερικού. Πρέπει οι πράξεις να είναι αξιόποινες κατά το δίκαιο, στον τόπο τέλεσης. Αν δεν είναι παράνομος ο στοιχηματισμός, δεν μπορούν να τιμωρηθούν. Το αδίκημα δεν έχει γίνει στην Τρίπολη αλλά στο εξωτερικό και οι εταιρίες δεν προσδιορίζονται. Θα έπρεπε να γίνει αναφορά και στις αλλοδαπές εταιρίες ώστε να εξεταστεί αν είναι παράνομες". Η εισαγγελέας απάντησε ότι "στο κατηγορητήριο υπάρχει ακριβείς καθορισμός της πράξης και τυ τόπου τέλεσης" και απέρριψε την ένσταση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου οπότε θα εξεταστεί η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής του ελληνικού δημοσίου το οποίο ζητάει την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων και συνολικά 30.3 εκατ. ευρώ ως ηθική ικανοποίηση από τους 84 κατηγορούμενους.
Πηγή: soccerplus.gr