F1: Πρώτος ο Χάμιλτον στο Μεξικό

Μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Μεξικού ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ο οποίος μείωσε στο -19 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο και ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ, που τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Την 51η πρώτη νίκη στην καριέρα του πέτυχε στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής ο Βρετανός πιλότος και κάτοχος του τίτλου, ωστόσο, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να διατηρήσει τα σκήπτρα του, ενώ απομένουν δύο γκραν πρι για το φινάλε της περιόδου (Βραζιλία, Αμπου Ντάμπι). 

Ο Χάμιλτον μάχεται για τον τίτλο, αλλά όσο ο Ρόσμπεργκ ανεβαίνει στο βάθρο, τόσο περισσότερο ορίζει την τύχη του στο πρωτάθλημα. Εάν ο Γερμανός νικήσει στο επόμενο γκραν πρι στην πίστα του Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, τότε θα κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, κάτι που μπορεί να πετύχει εφόσον πάρει την 2η θέση στους δύο εναπομείναντες αγώνες.

Την τρίτη θέση κατάκτησε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ωστόσο, πριν το φινάλε ο Ολλανδός προέβη σε «παράνομη» διατήρηση της πρωτοπορίας αγνοώντας την εντολή της ομάδας του να παραχωρήσει την θέση του στο Γερμανό, που ήταν έξαλλος.

Τελικά του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων και υποχώρησε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Φέτελ που ανέβηκε στο βάθρο με Ferrari και τον Ρικιάρντο με Red Bull.
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Ραϊκόνεν (Ferrari), Χούλκενμπεργκ (Force India), Μπότας, Μάσα (Williams) και Πέρες (Force India). 

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στη Βραζιλία, ενώ στις 27 θα πέσει η αυλαία της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. 
Πηγή: skai.gr