Κλείσιμο

Ερευνα για υπόπτους αγώνες στο πρωτάθλημα της... Ουγκάντα

Ερευνα σε αγώνες της Premier League της Ουγκάντα οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ύποπτοι χειραγώγησης διέταξε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (FUFA), Μόσες Μαγκόγκο.

Μάλιστα, στην πρωτοβουλία του Μαγκόγκο θα συνεισφέρει και ο εκπρόσωπος της Ενωσης του ομάδων που εδρεύουν στην πόλη Τζίντζα στη ΓΣ της ομοσπονδίας, Φαϊσάλ Μουχαμάντ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα προσκομίσει ότι στοιχεία έχει για εμπλοκή ποδοσφαιριστών, διαιτητών και παρατηρητών αγώνων σε χειραγώγηση αγώνων.

"Είχα ακούσει διάφορα, όμως κατάλαβα πολλά περισσότερα, όταν είδα σε αγώνα να προστίθεται στις καθυστερήσεις δέκα λεπτά χωρίς λόγο. Εχω στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν για ποιο λόγο αρκετοί στοιχηματίζουν στο πρωτάθλημα της Ουγκάντα.

Ικετεύω όλες τις αρμόδιες επιτροπές που θα πραγματοποιήσουν την έρευνα να κάνουν τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι", δήλωσε για το θέμα ο Μουχαμάντ.

Υπενθυμίζεται ότι η FUFA τιμώρησε με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για οκτώ μήνες τον προπονητή Σαμ Σιμπούα για δωροδοκία διαιτητών.
Πηγή: soccerplus.gr