Πρωτοφανής ανατροπή στο θρίλερ Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Με τον πλέον πρωτοφανή για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά έληξε το θρίλερ με τις ποινές Πανιώνιου και Ολυμπιακού. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτές εν μέρει τις εφέσεις των δύο ΠΑΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή της ΕΠΑΕ, αποφασίζονταςτη διεξαγωγή αγώνα Ολυμπιακού - Πανιωνίου και την επιστροφή των τριών βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τις δύο ομάδες. Παραμένει η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και τα χρηματικά πρόστιμα (300.000 για τον Ολυμπιακό, 100.000 για Πανιώνιο και 10. 000 για τον Αχιλλέα Μπέο).
Αναπάντητα,ωστόσο, παραμένουν σοβαρά ερωτήματα όπως 1) γιατί μέχρι στιγμής δεν αναφέρεται πουθενά το σκεπτικό της απόφασης και 2) γιατί άργησε τόσο πολύ να εκδοθεί η απόφαση.
Μετά την αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος ανεβαίνει στην 8η θέση με 20 βαθμούς, όσους έχει και ο ΟΦΗ.
Σχολιάζοντας την απόφαση ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι «οι δικαστές υιοθέτησαν τη σωστή ερμηνεία των διατάξεων του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου κάτω από τα συγκκριμένα γεγονότα εκείνης της ημέρας», [ audio ] ενώ ο Φίλιππος Συρίγος είπε στο ΣΚΑΪ ότι «με την απόφαση αυτή δικαιώνεται η βία», ενώ καταλόγισε και πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε την απόφαση «αυστηρή», τόνισε ότι η οικονομική απώλεια για την ομάδα θα είναι μεγάλη και κάλεσε τις ΠΑΕ, την ΕΠΑΕ, την αστυνομία και την πολιτεία να συνεργαστούν για να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα. Αφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μην πάρει στο μέλλον το 5% των εισιτηρίων για τους εκτός έδρας αγώνες.
Όπως γνωστοποίησε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, «από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί σημαντικός αριθμός ατόμων, τα οποία αναγνωρίστηκαν στα έκτροπα και ομολόγησαν πως τα εισιτήρια τα πήραν από συγκεκριμένους ανθρωπους».
Υπενθυμίζεται ότι, το βαρόμετρο της VPRC για τον ΣΚΑΙ, κατέδειξε πως το 59% της κοινής γνώμης θεωρεί δίκαιες τις ποινές που επιβλήθηκαν πρωτοδίκως. Το 61% θεωρεί υπεύθυνες τις ομάδες για τη βία στα γήπεδα και το 53% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τη σημερινή αθλητική ηγεσία για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Πηγή: skai.gr