Κλείσιμο

Μαυροειδής στον ΣΠΟΡ FM: Γι’ αυτό δεν μπαίνω στην ΕΠΟ (audio)

Έκπληκτος από τη φημολογία ότι θα αναλάβει την προεδρία στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ δήλωσε ο Πέτρος Μαυροειδής.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο Έλληνας ακαδημαϊκός τόνισε ότι ουδέποτε του έγινε πρόταση και απόρησε για την προέλευση των σχετικών δημοσιευμάτων.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί στα διοικητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξηγώντας το ασυμβίβαστο και τους άλλους λόγους που τον εμποδίζουν -ακόμα κι αν του γίνει πρόταση- να δεχθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαυροειδής στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»:

Για την έκπληξή του όταν έμαθε ότι αποδέχθηκε την πρόταση για την προεδρία της Επιτροπής Εξομάλυνσης: «Όταν με πήρατε τηλέφωνο να μιλήσουμε, δεν κατάλαβα γιατί μου είπατε συγχαρητήρια. Βρήκα 2-3 mail τα οποία έλεγαν ότι δέχθηκα και αναλαμβάνω την προεδρία στην Επιτροπή Εξομάλυνσης. Για να απορρίψω όμως κάτι πρέπει να δεχθώ μια πρόταση. Κι εγώ δεν δέχθηκα ποτέ καμία κρούση από κανέναν. Δεν ξέρω ποιος το σκαρφίστηκε, αλλά δεν είχα καμία επαφή. Είμαι μέλος της επιτροπής της UEFA που δίνει άδειες στις ομάδες και δεν μπορώ να ελέγχω και να ελέγχομαι. Όπως λένε και στο χωριό μου, ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Και τα δυο δεν γίνεται».

Για την ανακρίβεια των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει δεχθεί: «Μετά το τηλέφωνό σας είδα για πρώτη φορά τα δημοσιεύματα. Μου φάνηκε και λίγο παράξενο γιατί ο άνθρωπος που έγραψε το άρθρο θα έπρεπε να ξέρει ότι για να δεχθώ μια τέτοια πρόταση θα έπρεπε πρώτα να έχω παραιτηθεί από τη θέση μου. Μιλάμε για μια κλασική περίπτωση ασυμβίβαστου».

Για το αν γνωρίζει τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη: «Ο κ. Κουτσοκούμνης ξέρω ποιος είναι, αλλά δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ. Τον κ. Θεοδωρίδη τον γνωρίζω, λόγω της ιδιότητάς μου τον έχω συναντήσει κάποιες φορές. Είναι πάντα ευχάριστο να μιλάς με έναν συμπατριώτη σου. Ποτέ όμως δεν μου έγινε καμία νύξη ή πρόταση. Θα ήταν και λίγο παράλογο, γιατί λείπω πολλά χρόνια και δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι απλώς καταναλωτής ειδήσεων».

Για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του, σε περίπτωση που του γίνει πρόταση από 'δω και πέρα: «Μα όχι, γιατί να παραιτηθώ; Αυτό που κάνουμε στην ΟΥΕΦΑ είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ασχολήθηκα από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον με το ποδόσφαιρο και όχι μέσω ομάδων. Μιλάμε για μια αγορά όπου ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Από άποψη νομοθετήματος, είναι ενδιαφέρον το πλαίσιο και γι’ αυτό ασχολήθηκα. Μαθαίνω πάρα πολλά σε αυτή την επιτροπή και δεν θα ήθελα να το χάσω αυτό.

Κάνω τα μαθήματά μου στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ και η σύζυγός μου έχει μια πολύ καλή θέση και δεν θα μπορούσα να της ζητήσω να τα παρατήσει όλα και να έρθουμε στην Ελλάδα. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι τη χώρα μου, ευχαρίστως. Αλλά να είναι κάτι που να μπορώ να το κάνω. Δεν κλείνω καμία πόρτα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για κάτι που δεν συνέβη ποτέ».

«Δεν υπάρχει εξαίρεση λόγω εντοπιότητας. Η καταρχήν τοποθέτηση είναι ότι όλοι μας είμαστε ανεξάρτητοι. Οι θεσμοί μπορούν να νομοθετήσουν μέχρι ένα σημείο. Από εκείνο το σημείο και πέρα παίζει ρόλο και η ηθική του καθενός».

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr