UEFA: Στην 14η θέση ανέβηκε η Ελλάδα

Στην 14η θέση βρέθηκε η χώρα μας ξανά, στην κατάταξη της UEFA, μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τους βαθμούς που κατέκτησαν οι δύο ομάδες, η Ελλάδα ξεπέρασε την Κροατία που είδε τη μοναδική της εκπρόσωπο Ντιναμό Ζάγκρεμπ να χάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, και επέστρεψε στη 14η θέση της κατάταξης με 25.700 βαθμούς, με τους Κροάτες να μένουν στους 25.250.

Η χώρα μας πλησίασε και τη 13η Ολλανδία η οποία έχει συγκεντρώσει 26.263. Από τη σεζόν 2018-19, οι πρώτες τέσσερις χώρες της κατάταξης της UEFA θα παίρνουν απευθείας εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο εισιτήρια θα παίρνουν η 5η και η 6η χώρα, και από ένα οι χώρες 7-10.

Αν η Ελλάδα βρεθεί στην 15η θέση, τότε σίγουρα ο πρωταθλητής θα ξεκινά από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν μείνουμε στην 14η θέση οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετέχει στα πλέι οφ.
Πηγή: skai.gr