Περίεργο σκεπτικό από ΕΕΑ για την παραμονή της Βέροιας!

Κενά εμφανίζει το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισσμού με το οποίο απορρίφθηκε η καταγγελία των Τρικάλων και παρέμεινε η Βέροια στη Super League.

- Στις 12/8/2016 τα Τρίκαλα κατήγγειλαν ότι Θ. Καρυπίδης εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος τόσο στη Βέροια όσο και στον Άρη

- Στις 8/9/2016 η ΕΕΑ έκρινε ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος όσον αφορά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Βέροια από την εταιρεία Αφοι Καρυπίδη Συμμετόχων ΑΕ στον Κ. Παπαδόπουλο και αποφάσισε τη μη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Βέροιας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

- Στις 11/9/ 2016 η Σούπερ Λίγκα διεξήγαγε κανονικά τον αγώνα ΟΣΦΠ - Βέροια παρότι είχε ενημερωθεί για την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η ποινή της Βέροιας πρέπει να επικυρωθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

- Στις 14/9/2016 η ΕΕΑ άλλαξε την απόφασή της, απέρριψε την προσφυγή των Τρικάλων και διατήρησε στη Βέροια στη Σούπερ Λίγκα, όχι επειδή διαπίστωσε ότι δεν παραβιάστηκε ο νόμος, αλλά επειδή τα Τρίκαλα δεν είχαν πλέον έννομο συμφέρον, αφού και να αποβάλλονταν η Βέροια από το πρωτάθλημα, τα Τρίκαλα δεν θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση της, αφού ο νέος ΚΑΠ προβλέπει ότι οι ομάδες που αποχωρούν δεν αντικαθίστανται

Ακολουθεί το απόσπασμα από το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ:

«Στις 23-6-2016 έγινε μεταβίβαση ποσοστού 93,53% των μετοχών της «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. προς τον νέο ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ήτοι ποσοστό άνω του 2%, χωρίς να ζητηθεί και χορηγηθεί προηγούμενη άδεια από την παρούσα Επιτροπή για τη μεταβίβαση αυτή. Έτσι, αποδείχθηκε ότι συντελέστηκε βαρεία παράβαση της διατάξεως του άρθρου 69Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, περί προηγούμενης αδείας από την Επιτροπή για τη μεταβίβαση ποσοστού 93,53% των μετοχών, αφού ουδέν εισερχόμενο έγγραφο περιήλθε στην Επιτροπή προ της φερομένης μεταβιβάσεως.

Κατόπιν τούτου η Επιτροπή, αφού διαπίστωσε την παράβαση, με την από 8-9-2016 απόφασή της, αποφάσισε τη μη χορήγησε του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 4 του Ν. 2725/1999 στην «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» και διαβίβασε την απόφασή της αυτή στη Super League, για να πράξει τα δέοντα. Ακολούθως, η Super League έδωσε την άδεια στην «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ να συμμετάσχει στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στις 10-9-2016. Έτσι η «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» στις 10-9-2016 συμμετείχε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι της τρίτης ουσιαστικά αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας στο στάδιο Καραϊσκάκη την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επομένως, σύμφωνα και με τα εκτεθέντα στη νομική σκέψη της παρούσας απόφασης, η «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ», ακόμη και να αποβληθεί του πρωταθλήματος, τα αποτελέσματα των αγώνων τους οποίους έδωσε στο πρωτάθλημα της Super League που μετέχει είναι ισχυρά και δεν αντικαθίστανται από άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται με 15 ομάδες.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, η κρινόμενη καταγγελία-αναφορά πρέπει να απορριφθεί».
Πηγή: soccerplus.gr