FIFA: Διοικούσα επιτροπή χωρίς εκπροσώπους από ΕΠΣ και ΠΑΕ στην ΕΠΟ

Eν αναμονή της άφιξης του Κ. Κουτσοκούμνη στην Αθήνα περί τα τέλη της εβδομάδας είναι όλα τα ενδιαφερόμενη μέρη, αφού ο κύπριος επιτετραμμένος της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα» και πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του θα διορίσει στην ΕΠΟ «επιτροπή εξομάλυνσης», που θα αναλάβει την διοίκηση της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κουτσοκούμνης προσανατολίζεται σε ολιγομελές σχήμα που δεν θα ξεπερνά τα δέκα άτομα. Στις επιλογές του για την «επιτροπή εξομάλυνσης» δεν θα βρίσκονται πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τις μεγάλες ΠΑΕ, ούτε, επίσης, πρόεδροι ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η «επιτροπή εξομάλυνσης» θα είναι η επικαιροποίηση του «κανονισμού διαιτησίας» και στη συνέχεια το θέμα της εναρμόνισης της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ, όπου αυτό απαιτείται.

Εφόσον το νέο μοντέλο διοίκησης που επέβαλε η FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει εμποδιστούν στην εφαρμογή τους η FIFA θα παίξει το χαρτί του «Grexit».
Πηγή: soccerplus.gr