Εκλογές ΕΠΟ: 2-1 υπέρ της αντιπολίτευσης οι ψήφοι της Football League

Αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως προκύπτει στην Football League αναλογικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς απ’ ότι φαίνεται οι ψήφοι της βάσει των εκπροσώπων που προέκυψαν στο ΔΣ θα είναι 2-1 υπέρ της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η Football League θα εκπροσωπηθεί από τους Λεωνίδα Λεουτσάκο (Αχαρναϊκός), Αντώνη Λεβεντογιάννη (Απόλλων Σμύρνης) και Αντώνη Ρέλλα (Παναιγιάλειος). Ο πρώτος πήρε 18 ψήφους, ο δεύτερος 10, ενώ ο τρίτος (θα πάρει την θέση του προέδρου της Football League, Στέλιου Σφακιανάκη, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου) πήρε 8 ψήφους.

Μάλιστα, όσον αφορά την περίπτωση του τελευταίου ψηφίστηκε τόσο από τον Σφακιανάκη, όσο και από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στη Football League, Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Ετσι, η πλευρά της αντιπολίτευσης αναμένεται να κερδίσει μία ψήφο, καθώς η Football League είχε ψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ στη ΓΣ του Ιουνίου με 2-1.

Οσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, ούτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (15-16/10) θα ξεκινήσει, με τις πιθανές ημερομηνίες που θα γίνει η σέντρα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία να είναι δύο (23/10, 30/10).

Τέλος, οι υποψήφιοι της Football League για την ΕΕ της ΕΠΟ θα είναι οι Σφακιανάνκης, Χατζηιωάννου (Αγροτικός Αστέρας), Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός) και Μπούρμπος (Αναγέννηση Καρδίτσας).

Σφοδρή κριτική σε Σφακιανάκη για τα προβλήματα

Την παραίτηση του Στέλιου Σφακιανάκη από την προεδρία της Football League ζήτησε ο πρόεδρος των Τρικάλων, Χρήστος Γιαλιάς, επιρρίπτοντας του μεγάλες ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λίγκα.

Η απάντηση του Σφακιανάκη ήταν ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, καθώς βάσει καταστατικού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το ζητήσουν τα 3/4 των ομάδων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Αγροτικού Αστέρα, Βαγγέλης Χατζηιωάννου, κατηγορώντας τον Σφακιανάκη ότι δεν έχει βρει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα στην ΕΕ της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της Football League να παραδέχεται πως η Λίγκα έχει χρέη.

Τέλος, όταν η κουβέντα πήγε στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Football League με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, την Τρίτη (11/10), ο Χατζηιωάννου είπε στον Σφακιανάκη να ξεκαθαρίσει στον Υφυπουργό πως η απόφαση να βραβευτεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην κλήρωση της Football League ήταν προσωπική.
Πηγή: soccerplus.gr