Κλείσιμο

Ελεύθερη για το κοινό η συλλογή του Σουμάχερ

Νέα μόνιμη έκθεση ανοίγει για το κοινό στο τέλος της επόμενης χρονιάς και αφορά στην προσωπική συλλογή του Μίχαελ Σουμάχερ με τα αναμνηστικά από τους αγώνες του.

Η έκθεση θα λειτουργεί κοντά στη γενέτειρα του «Σούμι», στο Κέρπεν της Γερμανίας, και θα περιλαμβάνει καρτ από τα πρώτα χρόνια της αγωνιστικής καριέρας του, αγωνιστικά αυτοκίνητα, τρόπαια και τα περισσότερα από τα μονοθέσια της Formula 1.

Για τη λειτουργία της έκθεσης βοήθησε η οικογένεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, και θα είναι ελεύθερη για το κοινό στο νέο κέντρο κλασικού αυτοκινήτου Motorworld Koln-Rheinland.
Σε αυτή θα προστεθεί και η Benetton-Ford B194-5 που οδηγούσε ο Σουμάχερ το 1994 για την Benetton και ανήκε στην ιδιωτική συλλογή του Motorworld από το 2013.

Ο Σουμάχερ, ο οποίος αποχώρησε από τις πίστες στο τέλος του 2012, είναι στατιστικά ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1. Εκτός από τον αριθμό-ρεκόρ των επτά τίτλων, κατέχει τις περισσότερες νίκες (91) και τις περισσότερες pole positions (68).

Ατυχώς για τον μεγάλο πρωταθλητή, όμως, δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση από τότε που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι, στο λυκόφως του 2013.
Πηγή: skai.gr