Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος τμήματος ντόπινγκ της WADA

Ο κ. Ψαρέλλης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ιδιαίτερα σημαντικός μάρτυρας. Στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Ψαρέλλης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε πιέσεις από αξιωματούχο του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να του παραδώσει λίστα με τα ονόματα των αθλητών που επρόκειτο να υποβληθούν σε έλεγχο αντιντόπινγκ.
Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ψαρέλλης ισχυρίστηκε ότι ανάλογες πιέσεις είχε δεχθεί και το 2002 ενόψει του «Γκραν Πρι» που διοργανωνόταν στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό μάλιστα, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του είχε ζητήσει να μην ελέγχει Έλληνες αθλητές.
Στον κ. Ψαρέλλη υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους δυο εισαγγελείς, ερωτήσεις τόσο για το θέμα της μη εμφάνισης προς έλεγχο των Κεντέρη και Θάνου όσο και γενικότερα για τις διαδικασίες που τηρούνται από τη WADA για τους ελέγχους αντιντόπινγκ, τις αναβολικές ουσίες και άλλα.
Ο μάρτυρας αποχώρησε από το γραφείο των εισαγγελέων χρησιμοποιώντας την πίσω είσοδο του κτιρίου της εισαγγελίας καθώς στην κύρια είσοδο τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι.
Πηγή: skai.gr