Νέο οικονομικό σκάνδαλο στην ΕΠΟ: Στον ανακριτή πάλι για απιστία ο Γκιρτζίκης


Στον ανακριτή βρίσκεται η υπόθεση του σκανδάλου της συντήρησης γηπέδων και διερευνάται η ενδεχόμενη κακουργηματική απιστία του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Είναι η τέταρτη εμπλοκή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ με τη Δικαιοσύνη. Προηγήθηκαν το παραπεμπτικό βούλευμα για την κάρτα υγείας και οι εισαγγελικές διώξεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδας και τα έργα στον Άγιο Κοσμά.

Την προκαταρκτική εξέταση για τη νέα δικογραφία διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την είχε αποκαλύψει η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Η υπόθεση άνοιξε από ανώνυμη καταγγελία που εστάλη στην εισαγγελέα της έδρας του μικρού Koriopolis Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία διαβίβασε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΕΠΟ για το θέμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Ο φάκελος εστάλη σε τακτικό ανακριτή από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Γιώργο Λαΐνη.

Ήδη ζητήθηκαν οι πρώτες ένορκες καταθέσεις από μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, καθώς εμπλέκεται και ανώτατος αξιωματούχος της Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για την υπόθεση συντήρησης 11 γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία που την τελευταία πενταετία τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης από την ομοσπονδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία αρχικά απαιτούσε 445.000 ευρώ και μέσα σε δυο μήνες μείωσε την απαίτηση της σε 62.000 ευρώ ακριβώς για το ίδιο αντικείμενο! Από τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ προκύπτουν παρατυπίες, όπως η ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης. Μάλιστα σε συνεδρίαση που έγινε στις 22 Μαϊου 2015 ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αρχικά δηλώνει ότι η συντήρηση των δυο γηπέδων του Αγίου Κοσμά γίνεται δωρεάν από την εταιρία Hellasod και στο τέλος της συνεδρίασης προτείνει και αποφασίζει να καταβάλει στην εταιρία 120.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, εφευρίσκοντας τη σιωπηρή παράταση της σύμβασης που δεν είχε ανανεωθεί.
Πηγή: skai.gr