Σάντος: Η Πορτογαλία δεν θα είναι ποτέ κυρίαρχη στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο

Ο Ποροτγάλος ομοσπονδιακός, που θα ανακοινώσει την Πέμπτη την ομάδα για τις δύο αναμετρήσεις με Ανδόρα και Νησιά Φερόες (7 και 10 Οκτωβρίου), παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πορτογαλίας.

«Η ευθύνη είναι δική μου, διότι ίσως δεν υπήρχε ολοκληρωτική συγκέντρωση. Ο ανταγωνισμός στα προκριματικά είναι πολύ διαφορετικός από ένα τελικό. Είναι πιο δύσκολο να έχουμε αυτή συγκέντρωση που χρειάζεται σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Ελβετία, γνωρίζοντας ότι υπάρχει δρόμος, πως είμαστε η πρωταθλήτρια της Ευρώπης. Είναι ευθύνη μου να σταματήσει αυτό,» είπε.

Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε ότι η Πορτογαλία «είναι και θα παραμείνει μια μεγάλη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου,» αλλά εξακολουθεί να είναι «στην ίδια θέση» και «ποτέ δεν θα είναι η κυρίαρχη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Αλλά όπως τόνισε χρειάζεται να υπάρχει η ίδια φιλοδοξία και ο ίδιος σκοπός που υπήρχε στο Euro 2016. O Φερνάντο Σάντος μίλησε και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εξηγώντας ότι η ομάδα «έχει μια στρατηγική και ένα σχέδιο στο παιχνίδι », αλλά και παραδέχθηκε ότι σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το σημείο αναφοράς .

«Θα ήταν πολύ περίεργο η Πορτογαλία να έχει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και με κάποιο τρόπο να μην προγραμματίζει το στυλ του παιχνιδιού της σχετικά».
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ