Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το ντόπινγκ

Στους εισαγγελείς Θεωροδωροπούλου και Μουζακίτη, κατέθεσαν ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, και ο παραιτηθείς ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας Στίβου, Οδυσσέας Παπατώλης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου.
Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Παπαδογιαννάκης δήλωσε πως «αν υπάρχει σκευωρία, όπως υποστηρίζουν οι αθλητές, ας το αποδείξουν εκείνοι».
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κολύμβησης Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι την 12η Αυγούστου είδε, γύρω στις έξι παρά τέταρτο, τους Κώστα Κεντέρη, Κατερίνα Θάνου και Χρήστο Τζέκο να φεύγουν από το Ολυμπιακό Χωριό, και μάλιστα όχι από την κεντρική του είσοδο. Πρόσθεσε ότι αυτό το έχει ήδη καταθέσει στα αρμόδια αθλητικά όργανα.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σταύρος Μολυβάς επεσήμανε στον ΣΚΑΪ πως ήταν γνωστό ότι οι αθλητές βρίσκονταν στην Κόρινθο, σε ειδικές εγκαταστάσεις για την προετοιμασία τους, και πρόσθεσε ότι για την προετοιμασία κάποιου ολυμπιονίκη δε χρειάζονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια το χρόνο
>Προσφυγή Λεωνίδα Σαμπάνη

Προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης, καταθέτει - μέσω του δικηγόρου του -ο Λεωνίδας Σαμπάνης, μετά την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, επειδή βρέθηκε θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών.
Στόχος της προσφυγής, η αλλαγή των συμπερασμάτων της έρευνας, καθώς όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η περαιτέρω επιστημονική ανάλυση των ευρημάτων ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Σαμπάνης, δήλωσε αθώος, επισημαίνοντας ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος. Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να διαβιβαστούν από την Εισαγγελία Πειραιά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα στοιχεία της έρευνας για τον Λεωνίδα Σαμπάνη.
Πηγή: skai.gr