Κεντέρης: «Με εξαπάτησαν»

Νέα διάσταση στην υπόθεση ντόπινγκ δίνει η ομολογία του Κώστα Κεντέρη κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του κατάθεσης στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Κεντέρης υποστήριξε ότι «ακόμη κι αν είχε πάρει απαγορευμένες ουσίες, δεν το ήξερε», ενώ πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Κατερίνα Θάνου είχαν τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο. Σε άλλο σημείο, δε, της κατάθεσής του ο έλληνας Ολυμπιονίκης ανέφερε ότι το έγγραφο που πιστοποιούσε την παραμονή του στο Τελ Αβίβ δεν έφερε τη δική του υπογραφή.
Την αντίδραση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκάλεσαν οι αναφορές Μέσων Ενημέρωσης ως προς την προχθεσινή κατάθεση του πρωταθλητή μας στους εισαγγελείς, Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.
Σε επιστολή του, ο κ. Δημητρακόπουλος επισημαίνει ότι «ουδέποτε ο Κώστας Κεντέρης ισχυρίστηκε ότι, έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή του, ελάμβανε όσα σκευάσματα του χορηγούσε, χωρίς να γνωρίζει τις ιδιότητές τους».
«Ό,τι ελάμβανε - τονίζει - ήταν συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες» και προσθέτει πως ο Ολυμπιονίκης έχει περάσει πάνω από 40 ελέγχους ντόπινγκ και πάντα ήταν καθαρός.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα ο Χρήστος Τζέκος και η Κατερίνα Θάνου
>Εξηγήσεις από την IAAF
Ευθύνες και στη παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF) για το θέμα Κεντέρη επέρριψε ο πρόεδρος της WADA Ρίτσαρντ Πάουντ. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere de la Sera» τονίζει: «ο Ελληνας αθλητής νόμιζε ότι θα τη γλίτωνε, αλλά το πρόβλημά του μας απασχολούσε εδώ και χρόνια και η ΙΑΑF οφείλει να δώσει εξηγήσεις διότι είναι και δική της ευθύνη. Το θέμα του ντόπινγκ δεν πρόκειται να λυθεί χωρίς τη βοήθεια όλων των κυβερνήσεων».
Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιοί είναι οι αθλητές που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται στην Αθήνα, ο κ. Πάουντ απάντησε: «Το ποιοί είναι δεν έχει καμία σημασία. Σε ποιά αθλήματα, όμως μπορώ να το αποκαλύψω: Ποδηλασία και στίβος».
>Σεβαστής - Κολυμπάδης στον εισαγγελέα
Για το θέμα του ντόπινγκ κατέθεσαν την Τρίτη στους δυο εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, και ο υπαρχηγός της Εληνικής Ολυμπιακής αποστολής, Μανώλης Κολυμπάδης. Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Σεβαστής δεν έκανε δηλώσεις. Απάντησε, ωστόσο, στις ειρωνικές αναφορές του προέδρου της ΔΟΕ, λέγοντας: «τώρα που ο κ. Ρογκ ενημερώθηκε ότι ήμουν και εγώ παρών στο Κάραβελ, ελπίζω να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς του. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε πρόεδρο της ΔΟΕ».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σεβαστής έχει δηλώσει πως το πρωί της Πέμπτης 12 Αυγούστου, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Νικολάου, μέλος της ΔΟΕ, παρουσία του κ. Ρογκ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ρογκ ρώτησε να μάθει που βρίσκονται οι Κεντέρης και Θάνου.
Πηγή: skai.gr