Κλείσιμο

Πολιτικό «μαρκάρισμα» για το σχέδιο ντόπινγκ

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Κόροιβος» με σκοπό το ντοπάρισμα ελλήνων αθλητών προς άγραν μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έλληνες προπονητές είχαν προτείνει το σχέδιο αυτό στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη.
Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Λιάνη, ο οποίος- όπως είπε- «το απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ο κ. Λιάνης θα ανακοινώσει στη Βουλή τις λεπτομέρειες, ενώ ερωτηθείς γιατί η τότε κυβέρνηση δεν έστειλε τα στοιχεία που είχε στον εισαγγελέα, απάντησε ότι «ο κ. Λιάνης, μετά τα πρώτα δημοσιεύματα, το Φεβρουάριο, απέστειλε τα σχετικά στοιχεία στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ερευνηθούν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το θέμα να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα του ντόπινγκ. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του αθλητισμού και ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα που πλήττουν το αθλητικό ιδεώδες.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σχολίασε ότι «είναι κρίμα κυβερνητικοί παράγοντες να προσπαθούν να κομματικοποιήσουν τον αθλητισμό, μιλώντας χωρίς αποδείξεις».
Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση στο όλο κλίμα που έχει ξεσπάσει, όταν ακόμα και η κυρία Αγγελοπούλου έχει παρέμβει παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζουν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσπορίζεται μόνο τα οφέλη των Αγώνων.
Πηγή: skai.gr