Τιμά την ιστορία του και δείχνει το μέλλον ο Παναθηναϊκός

Δύο πολύ καλούς λόγους έχουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού Superfoodsνα ανηφορίσουν σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» θα τιμηθεί για την ασύγκριτη προσφορά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο επί μία δωδεκαετία ηγέτης της ομάδας έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα στη διάρκεια της οποίας σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του «τριφυλλιού». Δεν είναι μόνο τα εννιά πρωταθλήματα, τα δέκα Κύπελλα και οι τρεις Ευρωλίγκες που επί των ημερών του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός Superfoods, αλλά και όσα πρέσβευε για το σύλλογο. «Αν ο Παναθηναϊκός ήταν άνθρωπος, θα ήταν ο Διαμαντίδης», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βλέποντας πως στο πρόσωπο του «Μήτσου» αντικατοπτρίζονται όλες οι αξίες που θέλει να έχει ο σύλλογος.

Ο δεύτερος και διόλου αμελητέος λόγος, που συνδέεται τρόπον τινά με τον πρώτο, είναι ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του. Η μετα-Διαμαντίδη εποχή έχει ήδη αρχίσει, οι «πράσινοι» προχώρησαν σε σπουδαίες προσθήκες και όλοι έχουν περιέργεια να δουν τη νέα… βερσιόν της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι πληροφορίες, αλλά και οι πρώτες εικόνες από τα φιλικά, μιλούν για μια ομάδα που έχει αλλάξει ταχύτητα παίζοντας σε πολύ υψηλότερο τέμπο και που διαθέτει πλέον περισσότερο ταλέντο και μεγαλύτερο βάθος. Τζέιμς, Ρίβερς, Νίκολς, Σίνγκλετον και Μπουρούσης θα παίξουν για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ με τα πράσινα, ενώ θα επανεμφανιστεί ο Πατ Καλάθης.

Απόψε ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του λαού, που πλέον θα έχει στον πάγκο της τον Ερέζ Έντελσταϊν, ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι με τους Μάικ Τσίρμπες (Ερυθρός Αστέρας), Άντριου Γκάουντλοκ (Χιούστον Ρόκετς), Βίκτορ Ραντ (Νίζνι), Ντι Τζέι Σίλεϊ (Γκραν Κανάρια), Σόνι Γουίμς (Φιλαδέλφεια 76ερς), Τζο Αλεξάντερ (Σάσαρι) και Κόλτον Άιβερσον (Καρσίγιακα), ενώ στο δυναμικό της παρέμειναν οι Γιόγκεφ Οχαγιόν, Γκαλ Μέκελ, Γκάι Πνίνι, Ντέβιν Σμιθ, Σίλβεν Λάντσμπεργκ, Ιτάι Σέγκεφ και Ντάγκαν Γιβζόρι.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα είναι, ασφαλώς, παρών στο ΟΑΚΑ, αλλά η βράβευσή του, όπως και η ολιγόλεπτη συμμετοχή του, θα γίνουν αύριο, πριν τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του «Diamonds Are Forever»:

Παρασκευή 16/9
18:30 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα
21:00 Παναθηναϊκός Superfoods-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Σάββατο 17/9
18:30 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μπαρτσελόνα
21:00 Βράβευση Διαμαντίδη
22:00 Παναθηναϊκός Superfoods-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Πηγή: skai.gr