Χρυσό «συρτάκι» στις καταδύσεις

Από τα νερά του κλειστού Ολυμπιακού κολυμβητηρίου αναδύθηκε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους 28ους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Οι δύο «μοναχικοί καβαλάρηδες» των ελληνικών καταδύσεων, ο Νίκος Συρανίδης και ο Θωμάς Μπίμης με τις εκπληκτικές τους βουτιές κατάφεραν να σπάσουν το ρωσικό αλλά και κινεζικό κατεστημένο και να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3μ. και να γράψουν λαμπρή ιστορία αφού είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο αγώνισμα.
>Μία νύχτα γεμάτη γέλιο και κλάμα
Ξεχωριστή σημασία είχε η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Θωμάς Μπίμης. Φανερά συγκλονισμένος, όπως και ο συναθλητής του, δεν μπορούσε να κρύψει τόσο την ικανοποίηση, όσο και τον αιφνιδιασμό του: «Δεν κοιμηθήκαμε το βράδυ. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθούμε κάθε λεπτό που περνά να το συνειδητοποιήσουμε».
>Μέχρι χθες άγνωστοι
Αυτά τα παιδιά που μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν είχαν χρήματα να πάνε στα Γκράν Πρι του εξωτερικού, αυτά τα παιδιά που μέχρι πριν από λίγο καιρό έφευγαν εκτός Ελλάδας για... να προπονηθούν, αφού η κολυμβητική ομοσπονδία δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει ένα καταδυτήριο να δουλέψουν, κατάφεραν και έκαναν εφιαλτικό το φινάλε της καριέρας του μεγάλου Ρώσου Ολυμπιονίκη Ντμίτρι Σαούτιν που μαζί με τον Αλεξάντερ Ντόμπροσοκ, ίσα που πήραν την 7η θέση.
>Η καλύτερη «ντόπα»
Ο κόσμος που γέμισε το κλειστό κολυμβητήριο ήταν η καλύτερη... «ντόπα» όπως τόνισε ο Νίκος Συρανίδης αμέσως μετά τη νίκη του, αν και τις τελευταίες ημέρες, θεωρείται επικίνδυνη λέξη: «Σίγουρα ο κόσμος βοήθησε πολύ. Για μένα είναι το «ντοπάρισμά» μας. Εύχομαι να γεμίζει συνέχεια και σε άλλους αγώνες». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θωμάς Μπίμης: «Ένα γεμάτο στάδιο με Έλληνες πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα. Όποιος έχει δει τι συνέβη πριν έναν περίπου μήνα στην Πορτογαλία θα καταλάβει γιατί μιλάω. Ο καλύτερος κόσμος, είναι το καλύτερο «αναβολικό» για μας».
Η χρησιμοποίηση της λέξης, ντόπα και αναβολικά έδωσαν αφορμή σε σχετικές ερωτήσεις. Για το αν το μετάλλιο αυτό θεωρείται σαν βάλσαμο, στο γενικό κλίμα των τελευταίων ημερών: «Στην Ολυμπιάδα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και ο στίβος. Υπάρχουν και άλλα αθλήματα εκτός από αυτά. Κάποιοι νομίζουν ότι ο υγρός στίβος είναι μόνο η κολύμβηση. Τώρα θα μάθουν και τις καταδύσεις. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και δηλώσαμε παρών. Ελπίζουμε να κάναμε την αρχή και άλλων μεταλλίων» τόνισε ο Θωμάς Μπίμης.
>Συγχαρητήρια
Ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους δύο αθλητές έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν - το πρώτο για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας - απέδειξαν ότι ο Ελληνικός Αθλητισμός έχει βάθος και μέλλον. Στους δυο Ολυμπιονίκες μας εκφράζω τα ολόψυχά μου συγχαρητήρια».
Πηγή: skai.gr