Με τοΙ αριστερό η πρεμιέρα για την εθνική γυναικών

Στον αγώνα για τον Γ` όμιλο, που έγινε στο «Παγκρήτιο στάδιο» του Ηρακλείου, έχασε από την ομάδα των ΗΠΑ με 3-0. Τα γκολ των Αμερικανίδων, που θεωρούνται από τα φαβορί για ένα μετάλλιο, σημείωσαν οι Σάνον Μποξ (14`), Αμπι Γουάμπας (30`) και Μία Χαμ (81`).
> Εύκολη νίκη για τη Γερμανία

Με εύκολη νίκη ξεκίνησε η Γερμανία την προσπάθειά της στο Ολυμπιακό τουρνουά γυναικών. Τα «πάντσερ», που θεωρούνται από τα φαβορί για ένα μετάλλιο, συνέτριψαν 8-0 την Κίνα στο εναρκτήριο ματς του ομίλου F, που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην Πάτρα.
Πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η Μπίργκιτ Πριντς που πέτυχε τέσσερα γκολ (13‹, 21‹, 72‹, 88‹), ενώ τα άλλα γκολ των νικητριών πέτυχαν η Πία Βούντερλιχ στο 66‹, η Ρενάτε Λίνγκορ στο 76‹ με πέναλτι, η Κόνι Πόλερς στο 82‹ και η Μαρτίνα Μίλερ στο 90‹.
> Η Ιαπωνία «λύγισε» τη Σουηδία

Νικηφόρα άρχισε τους αγώνες της στο Ολυμπιακό τουρνουά, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση για τον Ε` όμιλο, που διεξήχθη στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» του Βόλου, επικράτησε 1-0 της Σουηδίας. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε η Ερίκο Αρακάβα στο 24ο λεπτό.
> Τρεις βαθμοί για τη Βραζιλία

Με το δεξί μπήκε στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων η ομάδα γυναικών της Βραζιλίας η οποία νίκησε πριν από λίγο την Αυστραλία με 1-0 σε αγώνα που έγινε στο Καυτατζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης για τον G Όμιλο, στον οποίο βρίσκεται και η εθνική μας.
Η Μάρτα σημείωσε στο 36ο λεπτό το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στη «σελεσάο» η οποία έκανε μεγάλο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.
Πηγή: skai.gr