UEFA: Ζήτησε την πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου για Μαρινάκη

Όπως αποκαλύπτει ο Guardian η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα αναφορικά με τον Ολυμπιακό, ζητώντας μάλιστα το αντίγραφο της πρότασης που έκανε στο Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος!

Η αγγλική ιστοσελίδα σημειώνει ότι υποψήφιος αγοραστής της Νότιγχαμ Φόρεστ και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δήλωση με την οποία αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ήταν προκατειλημμένος εναντίον του Ολυμπιακού.

Παρόλα αυτά ο Guardian επικαλούμενος πηγές από το «Press Association Sport» αποκαλύπτει πως η υπόθεση ερευνάται από την UEFA! «Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία έρευνα σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό. Επιπλέον η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει κάνει επίσημη αίτηση για να πάρει το αντίγραφο της έκθεσης που εκδόθηκε από τον εισαγγελέα, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση» από τα Δικαστήρια της Αθήνας κατά του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού.

Ο Guardian βέβαια υπενθυμίζει ότι η UEFA σε ανάλογες περιπτώσεις αναλαμβάνει δράσεις κατά συλλόγων και προσώπων δίχως πρώτα να υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Μπορεί δηλαδή αν το κρίνει σκόπιμο, να επιβάλει κυρώσεις ακόμη και με ενδείξεις αδικημάτων.

Τέλος, η αγγλική ιστοσελίδα υπογραμμίζει πως με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Μαρινάκης θα περάσει τα τεστ της Football League για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες ομάδων των αγγλικών κατηγοριών, διότι δεν υπάρχουν τελεσίδικες ποινικές καταδίκες εναντίον του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον Μάσιμο Τσελίνο, που του επετράπη να αγοράσει τη Λιντς, παρότι αντιμετώπιζε κατηγορίες απάτης και στη συνέχεια μάλιστα καταδικάστηκε.

Ο Μαρινάκης σύμφωνα με τους Άγγλους συνεχίζει να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον νυν ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ, Φαράζ Αλ-Χασαουί.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το δημοσίευμα του Guardian
Πηγή: soccerplus.gr