Βγαίνει η πρόταση του εισαγγελέα για την "εγκληματική οργάνωση"!

Συνολικά 35 πρόσωπα κατηγορούνται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώ ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται δέκα εκ των οποίων οι εννέα είναι ή ήταν μέλη της ΕΠΟ.

Νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ (Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Σταθόπουλος), όπως και ο πρώην πρόεδρός της Γ. Σαρρής, νυν και πρώην πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ (Μαρινάκης, Αρβανιτίδης, Κομπότης, Σπανός) νυν και πρώην διαιτητές της Σούπερ Λίγκας (Κάμπαξης, Ιωαννίδης, Αμπαρκιολής, Δημητρόπουλος, Γιάχος, Σπάθας), πρώην μέλη της ΚΕΔ (Μπριάκος, Δούρος), νυν και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ (Παπανικολάου, Υφαντής, Κουρίδης), μέλη πειθαρχικών επιτροπών, προπονητές (Σα Πίντο), στελέχη ΠΑΕ (Λαναρής, Αγγελόπουλος) και οι επτά Ελληνες ποδοσφαιριστές της Βέροιας που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6/1/2013 που θεωρείται χειραγωγημένος όπως και ο αγώνας Ολυμπιακού – Ατρόμητου 2-1 που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα παραπάνω πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία και δωροληψία και για τον κ. Μαρινάκη ηθική αυτουργία σε υπόθεση έκρηξης σε φούρνο διαιτητή. Στους περισσότερους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ οι κ. Μαρινάκης, Σαρρής και Κουρίδης κατέβαλαν εγγύηση για να μην προφυλακιστούν.

Οπως προκύπτει από το πόρισμα του κ. Κορέα και τη δικογραφία του ανακριτή κ. Ανδρεάδη που εστιάζουν στην περίοδο από την άνοιξη του 2012 έως τον Φεβρουάριο 2015 η «εγκληματική οργάνωση» λειτουργούσε εντός της ΕΠΟ και στη συνέχεια τη διεύθυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» φέρεται να ανέλαβε πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ.

Η «εγκληματική οργάνωση», μεταξύ άλλων, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες ομάδων που ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν, «εξαφάνιζε» διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια, επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και «επέλεγε» το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ και χειραγωγούσε αγώνες.

Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ένα σύστημα οικονομικά αδύναμων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα που προθυμοποιούνταν να ενισχύονται με δανεικούς ποδοσφαιριστές, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον δανειστή.
Πηγή: soccerplus.gr