Το ρέκβιεμ Γκιρτζίκη και οι παρούσες ΕΠΣ στην τελετή διαδοχής

Συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης είχαν οι Ενώσεις που στηρίζουν τη διοίκηση της ΕΠΟ. Στη συνάντηση αυτή παρων ήταν και ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος πήρε τον λόγο και είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παραιτηθεί, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και ότι δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Στη συνέχεια πρότεινε τον Δημήτρη Ελευθεριάδη για τη θέση του υποψήφιου προέδρου λέγοντας ότι είναι νέος και άφθαρτος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ελευθεριάδης που είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας και στηρίζει τη διοίκηση Γκιρτζίκη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των Ενώσεων που εκπροσωπήθηκαν αλλά και η ποιοτική προσέγγιση κάποιων από αυτές εν όψει των εκλογών. Παρούσες ήταν οι ΕΠΣ 1) Δωδεκανήσου, 2) Σάλας, 3) Λακωνίας, 4) Μεσσηνίας, 5) Αρκαδίας, 6) Ηλείας, 7) Κορίνθου, 8) Αχαΐας, 9) Δυτικής Αττικής, 10) Πειραιά, 11) Βοιωτίας, 12) Εύβοιας, 13) Θεσπρωτίας, 14) Έβρου, 15) Θράκης, 16) Καβάλας, 17) Σερρών, 18) Πιερίας, 19) Ημαθίας, 20) Τρικάλων, 21) Καρδίτσας, 22) Ευρυτανίας, 23) και Football League.

Δεν ήταν παρούσες αλλά θεωρείται ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Ελευθεριάδη, οι ΕΠΣ Κεφαλονιάς, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης μπορούν να «χτυπήσουν» ψήφους από τις ΕΠΣ Φλώρινας και Ηρακλείου, που πρόσκεινται στην «παράταξη Γραμμένου».

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τέσσερις από τις Ενώσεις που εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους, η Σάλα, η Football League, η Ευρυτανία και οι Σέρρες δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ψηφίσουν «3-0» υπέρ του Ελευθεριάδη. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση οι ψήφοι τους ήταν «σπασμένες» και μάλιστα η Σάλα και η Σέρρες καταψήφισαν με «2-1» τον διοικητικό απολογισμό του Γκιρτζίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκε και συνομίλησε με πολλούς εκπροσώπους Ενώσεων πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ.
Πηγή: soccerplus.gr