Κλείσιμο

Δικαίωση ομάδων Χαλκιδικής, νέο χαστούκι στους έκπτωτους της ΕΠΟ

Νέο στραπάτσο για την έκπτωτη Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που αποτελούνταν έως τη χθεσινή παραίτησή τους από τους Γκιρτζίκη, Τοπολιάτη και άλλους.

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ακύρωσε την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και με την οποία επιβλήθηκε στα 52 σωματεία της ΕΠΣ Χαλκιδικής η ποινή του αποκλεισμού από τους αγώνες του πρωταθλήματος Χαλκιδικής επειδή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Ένωση τους, όπως τελικά συνέβη.

Η απόφαση αποτελεί νέο χαστούκι στην ηγεσία της ΕΠΟ, που με διάφορους τρόπους επέβαλλε κυρώσεις στα σωματεία της Χαλκιδικής με προφανή σκοπιμότητα να τα πιέσει για να σταματήσουν τις ενέργειες κατά της απομονωμένης πρώην διοίκησης του στενού συνεργάτη του Γκιρτζίκη και του "συστήματος ΕΠΟ", Αργύρη Βούλγαρη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ΕΙΜ/ΕΠΟ είχε αποφασίσει την απαγόρευση μεταγραφών στα σωματεία της Χαλκιδικής. Η απόφαση αυτή έπεσε στο αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Σήμερα κατέπεσε και η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να τιμωρήσει τα σωματεία της Χαλκιδικής με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα για τον ίδιο λόγο, επειδή δηλαδή προσέφυγαν στην τακτική δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι τα όργανα της ΕΠΟ βγάζουν κατ' επανάληψη αποφάσεις κατά των σωματείων της Χαλκιδικής που στράφηκαν εναντία στη διοίκηση Βούλγαρη και οι αποφάσεις αυτές καταρρίπτονται από τους τακτικούς δικαστές μπορεί να εμηνευθεί ως μένος, εμπάθεια και διάθεση ρεβανσισμού. Επίσης δείχνει ότι η ΕΠΟ και τα όργανά της έχουν μετατραπεί σε "προεκλογικό κέντρο" και "εργαλείο στήριξης" της παράταξης που αναζητά νέο επικεφαλής, μετά την επικείμενη παραίτηση του Γκιρτζίκη.
Πηγή: soccerplus.gr