Παραιτούνται από την ΕΠΟ μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου για να μην εκπέσουν

Στην ΕΕ της ΕΠΟ, μία μέρα μετά το άδειασμά της Ομοσπονδίας από την FIFA μέσω του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, γράφτηκε ο επίλογος της διοίκησης Γκιρτζίκη.

Ο συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που κλήθηκε για εισήγηση τόνισε ότι πέρα από τα θέματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπέρ τους στο ακροατήριο, είναι θέμα χρόνου να εκπέσουν, γι’ αυτό και προέτρεψε όσα μέλη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη να παραιτηθούν άμεσα!

Ετσι, αποφασίστηκε τα έξι μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, που παραπέμπονται σε δίκη για την "Κάρτα Υγείας" (Γιώργος Γκιρτζίκης, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιώργος Καραμελίδης, Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος να παραιτηθούν έως τις 09/09, όταν και λήγει η δεκαπενθήμερη διορία που έχει δώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Υπενθυμίζεται ότι το SoccerPlus από το βράδυ της Δευτέρας (29/08) είχε αποκαλύψει ότι η παραίτηση ήταν το επικρατέστερο σενάριο για τα άτομα που παραπέμπονται σε δίκη, καθώς θα ήταν καλύτερη εξέλιξη από την έκπτωση από την ΕΕ.

Την Ομοσπονδία θα "τρέχει" έως τις εκλογές της 1η Οκτωβρίου ο Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος πήρε την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, που έμεινε κενή έπειτα από την παραίτηση Τοπολιάτη από το προεδρίο.

Στη θέση του β’ Αντιπροέδρου τοποθετήθηκε ο Δαμιανός Γαβριηλίδης (αντικατέστησε τον Βαγγέλη Μαζαράκη που παραιτήθηκε), ενώ γ’ Αντιπρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Παππάς.

Επιπλέον, η ΕΠΟ προέβη στην αποκατάσταση των τακτικών δικαστών της Επιτροπής Δεοντολογίας, κάτι το οποίο ζήτησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμός, Σταύρος Κοντονής, αλλά και η FIFA.

Ετσι, με την αποκατάσταση της νομιμότητας ο Υφυπουργός θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τις 10/09.

Πλέον, εκκρεμεί το θέμα της διαιτησίας μετά και την ματαίωση της συνάντησης της FIFA με τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, με υπαιτιότητα της τελευταίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, κατά την αποχώρησή του από την ΕΕ είπε ότι η Ομοσπονδία θα επιμείνει στο "ισπανικό μοντέλο" και σε περίπτωση που οι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης δεν καταλήξουν σε "επιδιαιτητή", τότε προτείνει να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους παρατηρητές που βρίσκονται στους πίνακες διαιτητών.

Επιπλέον, ο κ. Γκιρτζίκης τόνισε ότι η ΕΠΟ προχώρησε στην ματαίωση της συνάντηση με τις FIFA και ΠΑΕ, κάνοντας λόγο για τοπίο πολεμικής σύρραξης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας.
Πηγή: soccerplus.gr