Κοντονής: Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, θα εφαρμοστεί ο νόμος (video)

Ικανοποιημένος από την απαίτηση της FIFA από την ΕΠΟ να αλλάξει τη σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων δήλωσε ο Στ.Κοντονής.«Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται»,είπε,αφήνοντας αιχμές για την ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός
μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των διεθνών ποδοσφαιρικών οργάνων επανέλαβε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος απαρέγκλιτα, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα θα εκπέσουν από τα αξιώματά τους μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό», τόνισε.

Όσο για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο, είπε: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, της επιτροπής δεοντολογίας και των άλλων πειθαρχικών επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

Σχετικά με τις νομικές περιπέτειες που ωθούν στην έξοδο κορυφαία στελέχη της, είπε: «Το τι θα κάνει η ομοσπονδία είναι δικός της λογαριασμός. Αυτά που προβλέπονται στο νόμο θα εφαρμοστούν. Οι πάντες γνωρίζουν τι προβλέπεται από τους νόμους και τι πρέπει να γίνει. Όσοι αμφισβητούσαν το βούλευμα, αν είναι αμετάκλητο ή όχι, ελπίζω να γίνουν σοφότεροι».

Τέλος, σχετικά με τη δήλωση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη πως ο νόμος κάθε κράτους είναι πάνω από τα καταστατικά ομοσπονδιών, είπε: «Ακόμη κι αν δεν είχε ειπωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν ίσχυε. Δηλαδή να κουβεντιάσουμε τώρα ότι είναι απόγευμα; Οι σχέσεις που έχουμε με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες θέλουμε να είναι ειλικρινείς και να οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο και συνεργάζεται μαζί τους για τη διαφάνεια».

Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr