Αναστασίου στον ΣΠΟΡ FM: Δεν μας έχουν σε εκτίμηση στο εξωτερικό (audio)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καλή φήμη στο εξωτερικό, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Αναστασίου τονίζοντας ωστόσο πως καθρέφτης για όλους εκεί είναι η δουλειά τους.

Ο τεχνικός της Ρόντα και πρώην του Παναθηναϊκού μίλησε για τους «πράσινους», τους αντιπάλους τους στο Europa League Άγιαξ και Σταντάρ Λιέγης, ενώ αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στους Διονύση Δεσύλλα και Χριστόφορο Ευαγγελάτο για:

-την άποψή του για τις ελληνικές ομάδες: «Δεν έχω εικόνα από τον Παναθηναϊκό, δεν έχω δυνατότητα να δω ελληνικά κανάλια. Ο Παναθηναϊκός έχει εμπειρία και παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχει αρκετά νέα πρόσωπα και θέλει χρόνο για να δέσουν και να αποκτήσουν σωστή χημεία. Έχω εικόνα από τον ΠΑΟΚ από τα ματς με τον Άγιαξ. Είναι οργανωμένος και πειθαρχημένος, με καλούς και έμπειρους παίκτες. Δεν είναι σε εύκολο όμιλο στο Europa League. Το καλό είναι πως έχει βάθος στο ρόστερ. Θέλει να κάνει το παραπάνω, αλλά θα χρειαστεί υπομονή και να μην ανέβει πολύ ο πήχης και δεν μπορεί να αντέξει την πίεση. Ο Ολυμπιακός από ό,τι διαβάζω περνά μία περίοδο κρίσης και είναι πάντα δύσκολο όταν καλείσαι να παίξεις τόσο νωρίς κρίσιμα παιχνίδια. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καμία ομάδα δεν είναι όπως θέλει και πρέπει».

-τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Άγιαξ: «Αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα, ψάχνει να βρει την ταυτότητά της η ομάδα μετά τη φυγή του Ντε Μπουρ μετά από πεντέμισι χρόνια. Έχουν πολλά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι και δεν δείχνουν την εικόνα που θα πρέπει. Είναι πολύ προβλέψιμοι και γενικά είναι σε κακό φεγγάρι. Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοιτάξει τον Άγιαξ στα μάτια και να τον νικήσει. Όμως δεν είναι ομάδα που μπορείς να αμελήσεις, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, γιατί μιλάμε για τον Άγιαξ. Και η Σταντάρ, που την είδα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο προπονητής της είναι υπό τρομερή αμφισβήτηση, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή».

-τη Ρόντα και τους στόχους της: «Είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί η Ρόντα τα τελευταία χρόνια έπαιζε με στόχο τη σωτηρία και φέτος να παίζει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και να τερματίσει ψηλότερα. Έχουν έλθει πολλοί παίκτες, προσπαθούμε να βρούμε μία χημεία και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Στόχος είναι να πάει η ομάδα καλύτερα από πέρσι. Προσωπικά έχω θέσει κάποιους στόχους και στο τέλος της σεζόν θα δούμε αν έχουμε πετύχει ή όχι».

-το πώς αντιμετωπίζεται ένας Έλληνας στο εξωτερικό: «Στο εξωτερικό δεν θεωρούν ότι ο Έλληνας προπονητής είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς δεν μας έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση στην Ευρώπη, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και γενικότερα. Όμως καθρέφτης είναι η δουλειά σου και όποιος έχει πάει στο εξωτερικό κι έχει δείξει την αξία του επιβραβεύεται. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στον άνθρωπο. Εμείς οι άνθρωποι διαμορφώνουμε την κουλτούρα με αυτά που κάνουμε και λέμε. Θα πρέπει να κρίνουμε με τη γενικότερη εικόνα».

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr