Κατάταξη UEFA: Σκαρφάλωσε στη 14η θέση η Ελλάδα!

Πολύ ευχάριστα τα νέα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την προσπάθεια να μην πέσει κάτω από τη 15η θέση της κατάταξης της UEFA. Οι δύο νίκες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού αλλά και η ισοπαλία του Παναθηναϊκού χάρισαν 0.500 βαθμούς που έφεραν την Ελλάδα στη 14η θέση, πάνω από την Ολλανδία.

Παράλληλα το ελληνικό ποδόσφαιρο εξασφάλισε μίνιμουμ άλλα 18 ματς στην Ευρώπη από την παρουσία τριών ομάδων στους ομίλους του Europa League. Όσον αφορά στον ανταγωνισμό, η 13η Κροατία συνεχίζει ΜΟΝΟ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στους ομίλους του Champions League, καθώς αποκλείστηκαν Χάιντουκ Σπλιτ και Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Η 15η Ολλανδία έχει πέντε ομάδες, ενώ η Ρουμανία δύο και η Αυστρία τρεις.

Βάσει του ισχύοντος συστήματος, η μη υποχώρηση πίσω από τη 15η θέση είναι ο στόχος για την Ελλάδα, καθώς σε αυτή την περίπτωση χάνεται το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Όμως η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή το νέο σύστημα κατανομής των «εισιτηρίων» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από το πότε θα τεθεί αυτό σε ισχύ θα γνωρίζουμε και ποιοι είναι οι στόχοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο στη μάχη της κατάταξης της UEFA.
Πηγή: skai.gr