Πάει στην ΕΠΟ το βούλευμα, έκπτωτος μέσα σε ένα μήνα ο Γκιρτζίκης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus στις 23/8 εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο παραπέμπει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη σε δίκη, σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας.

Σε δίκη παραπέμποντα
ι επίσης άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς και πρώην μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2013.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση κάρτα υγείας για την οποία σύμφωνα με τη δικαιοσύνη ζημιώθηκε η περιουσία της ΕΠΟ κατά 29 εκατ. ευρώ! Το βούλευμα άμεσα θα επιδοθεί στην ΕΠΟ και σύμφωνα με νομικούς κύκλους όσοι παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν κανέναν ένδικο μέσο για να το προσβάλλουν.

Ο μόνος που μπορεί να κάνει αίτηση αναίρεσης είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η αίτηση αναίρεσης αυτή, αν γίνει, θα αφορά πρόσωπα που δεν παραπέμπονται σε δίκη αλλά εμπλέκονται στην υπόθεση

Σε περίπτωση που εντός μήνα δεν γίνει αίτηση αναίρεσης το βούλευμα καθίσταται αμετάκλητο και δίνεται δικαίωμα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού να κάνει διαπιστωτική πράξη.

Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά σημαίνει ότι ο… χρόνος του Γιώργου Γκιρτζίκη στην κεφαλή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τελειώνει και πλέον είναι πιθανό να μην προλάβει ούτε τις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου.
Πηγή: soccerplus.gr