Κλείσιμο

Διοικούσα Επιτροπή στη Λίγκα και νέος πρόεδρος στις 31/08 (upd)

Την επόμενη Τετάρτη (31/08) η Super League θα εκλέξει νέο πρόεδρο, ωστόσο μέχρι τότε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, Χρήστος Δάρας, θα τελεί υπό επιτροπεία!

Έπειτα από πρόταση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, το ΔΣ του Super League αποφάσισε μαζί με τον κ. Δάρα να συνδιοικούν τον συνεταιρισμού οι Γιώργος Σπανός και Φώτης Κωστούλας.

"Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Super League, ορίστηκε προσωρινή τριμελής διοικούσα επιτροπή στο συνεταιρισμό απαρτιζόμενη από τους κ.κ. Δάρα, Κωστούλα, Σπανό, η οποία θα χειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα του συνεταιρισμού μέχρι την επόμενη Τετάρτη 31/8/16, οπότε και θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου του Δ.Σ", αναφέρει η ανακοίνωση της Λίγκας.

Η πρόταση αυτή έγινε έπειτα από την ψηφοφορία για το εάν θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Super League στο ΔΣ της Τρίτης (23/08), της οποίας το αποτέλεσμα ήταν 8-8.

Συγκεκριμένα, υπέρ του αιτήματος των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την εκλογή προέδρου πριν την συζήτηση των θεμάτων του ΔΣ τάχθηκαν πλην των τριών οι Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Βέροια, ενώ κατά του εν λόγω αιτήματος ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Κέρκυρα και Ηρακλής.

Οσον αφορά την ΕΠΟ, ο εκπρόσωπός της αρχικά είχε ψηφίσει κατά των εκλογών, όμως έπειτα από αρκετές αντιδράσεις αποφάσισε να ψηφίσει "παρών".

"Κραυγές" από Βρέντζο και Κούγια κατά της εκπομπής "Δίκη στον ΣΚΑΪ"

Η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο, αλλά και τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά το ΣΚΑΪ, του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη.

Μάλιστα, τα λόγια του κ. Κούγια προκάλεσαν την αντίδραση της νομικής εκπροσώπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αθηνά Μπαλωμένου, η οποία του είπε: "Τι μιλάς εσύ, που είσαι μόνιμος στην εκπομπή του Θωμαΐδη".

Ο εκπρόσωπος των "ερυθρολεύκων", ο οποίος σύμφωνα με δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη θα συνεχίσει την «καριέρα» του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, προχώρησε στην εν λόγω επίθεση με αφορμή τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ", ζητώντας από τον συνεταιρισμό να βγάλει ανακοίνωση με την οποία θα καταδικάζει την εκπομπή, ενώ φέρεται να είπε πως μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα να καταθέσει στοιχεία κατά των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του κ. Βρέντζου δεν έμειναν αναπάντητοι, με την κ. Μπαλωμένου, να τονίζει:

"Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κ. Βρέντζος βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη".

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο ΔΣ δεν συζητήθηκαν το θέμα του εξωδίκου της NOVA στο οποίο οι ΠΑΕ της Super League χαρακτηρίζονται ως υπαίτιες για την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά και της αναβολής του πρωταθλήματος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, κάτι που δείχνει ότι ο συνεταιρισμός αντιμετωπίζει μεγάλα εσωτερικά προβλήματα.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ. Σπανού, στην οποία υπογράμμισε πως "όποιος και να κερδίσει την ΕΠΟ, η ΕΠΟ θα αλλάξει και θα υπάρξουν νέα πρόσωπα".

Πρόταση έπεσε στο τραπέζι να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Λίγκας ο Γιάννης Αλαφούζος. Την πρόταση έκαναν οι Κούγιας, Σπανός και Μποροβήλος!
Πηγή: soccerplus.gr