Γραμμένος στο Kick Off: Δεν θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!

Τη θέλησή του για ανατροπή της καχυποψίας και της έλλειψης εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επανέλαβε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο υποψήφιος της συμμαχίας στις εκλογές της ΕΠΟ, που νωρίτερα, την Κυριακή (21/8), παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της εκπομπής Kick Off της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, που έκανε πρεμιέρα, παρά την αναβολή του πρωταθλήματος.

«Μακάρι να ήμουν σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο κ. Γραμμένος και στη συνέχεια τόνισε: «Δεν διακατεχόμαστε από μία τάση νομής της εξουσίας. Μακριά από εμάς οι σκοπιμότητες, οι αγκυλώσεις και ο διχασμός. Το ποδόσφαιρο θέλει ενότητα και συναίνεση, διαφορετικά δεν μπορεί να βρει τον δρόμο του».

Σημείωσε, δε: «Δεν με ενδιαφέρει να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη», ενώ χαρακτήρισε «καταστροφή» ενδεχόμενη πρεμιέρα της Super League τον Νοέμβριο, μετά, δηλαδή, τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος στην εκπομπή Kick Off της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ:

«Όντως, οι Ενώσεις που, ομόφωνα, μας στηρίζουν είναι 29. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα δεν θα εκδηλώσουν και άλλες Ενώσεις τη στήριξή τους. Η κίνησή μας λέει ότι αύριο θα είναι μια άλλη μέρα για το ποδόσφαιρο. Και έχω τη χαρά να επιβεβαιώσω την τάση ότι θα μας στηρίξουν και άλλες Ενώσεις. Αλλά δεν θέλω να πω ποιες και πόσες. Η προεκλογική μάχη συνεχίζεται. Θέλω να τονίσω, ωστόσο, ότι και εγώ και όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτή την κίνηση, δεν διακατεχόμαστε από μία τάση νομής της εξουσίας. Μακριά από εμάς οι σκοπιμότητες, οι αγκυλώσεις και ο διχασμός. Το ποδόσφαιρο θέλει ενότητα και συναίνεση, διαφορετικά δεν μπορεί να βρει τον δρόμο του. Αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία! Ακριβώς γιατί το ποδόσφαιρο είναι στο τέλμα της ανυποληψίας».

Για την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας σχολίασε: «Η επόμενη μέρα προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο με όλους τους φορείς. Αλλά αν δεν κοιτάξεις τον καθρέφτη, για να δεις τι κάνεις εσύ ο ίδιος, δεν μπορείς να βρεις λύση. Εμείς κοιτάζουμε τον καθρέφτη. Έχεις μια ανοιχτή πληγή. Πώς θα τη θεραπεύσεις; Όταν το 50% λέει με τον τάδε τρόπο και το άλλο 50% λέει με τον άλλο, δεν υπάρχει περίπτωση να τη θεραπεύσεις. Θα κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και θα πείσουμε γιατί θέλουμε αξιόπιστο ποδόσφαιρο και ισονομία. Γιατί, εάν σήμερα το ποδόσφαιρο είναι έτσι όπως είναι, ποιος θα έρθει να επενδύσει; Ποιος θα πάει να το δει; Είναι σωστό, επίσης, αυτή η χώρα να έχει έναν εκπρόσωπο στο Champions League και να ξεκινάει να παίζει τον Ιούλιο; Ή και δύο να έχει. Είναι δυνατόν να είναι συνέχεια οι ίδιοι; Πόσες πιθανότητες έχει ένα τέτοιο πρωτάθλημα να πάει μπροστά; Όποιος θέλει να επενδύσει, θα επενδύσει σε ένα υγιές ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειάζεται νέες επενδύσεις».

Σημείωσε, δε, για τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ: «Η συντριπτική πλειοψηφία της παρούσας διοίκησης της ΕΠΟ δεν μπορεί να συστρατευτεί. Θα μπορούσε αυτή να βρει λύσει λύση στα αδιέξοδα και να συστρατευτούμε εμείς μαζί της. Αλλά όσο βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Αλλά, πρέπει να τονίσω πως υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις, που βρίσκονται στην άλλη πλευρά. Και εκεί απευθυνόμαστε».

Για τον Σταύρο Κοντονή και την απόφασή του να αναβάλλει το πρωτάθλημα, δήλωσε: «Ο κ. Κοντονής είναι εντεταλμένος ως παράγοντας για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, όχι για να το αναβάλλει. Διαβάζοντας την ανακοίνωσή του, έχω την αίσθηση πως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει όσο είναι έτσι η κατάσταση. Αυτή είναι, αυτούσια, η δήλωσή του».

Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αν θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση να πάει η πρεμιέρα για μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ, απάντησε: «Θα είναι καταστροφή αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Νοέμβριο! Θα είναι κρίσιμη, όμως, η έλευση (σ.σ. στις 29 Αυγούστου) του κλιμακίου των διεθνών συνομοσπονδιών, της FIFA και της UEFA. Υποθέτω ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα. Δεν γίνεται να πάει το πρωτάθλημα τον Νοέμβριο. Τώρα, το αν θα δοθεί λύση με προσωρινή διοίκηση ή κάτι άλλο, δεν το ξέρω. Ας γίνει ή το ένα ή το άλλο, αρκεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Όσο για τον φόβο των Ελλήνων φιλάθλων να μπει στη θέση του χαλίφη ένας άλλος χαλίφης, όπως τον ρώτησε, χαρακτηριστικά, ο Βασίλης Βέργης, τόνισε: «Δεν θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δεν είναι για μας αυτά τα πράγματα. Όλο αυτό που δοκιμάσαμε και έφερε την κατάπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα το κάνουμε εμείς. Είμαι απολύτως ξεκάθαρος σε αυτό. Τουλάχιστον εγώ. Για μένα δεν είναι συμβατή αυτή η τροχιά, ειδικά όταν ευαγγελιζόμαστε την κάθαρση. Δεν θα το κάνω αυτό»!

Αναφορικά με την τάση και άλλων Ενώσεων να τον στηρίξουν, συμπλήρωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω την τάση πως οι Ενώσεις θα αυξηθούν. Αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Η προεκλογική μάχη συνεχίζεται».
Πηγή: skai.gr