Χρυσή η Κατερίνα Στεφανίδη!

Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ κέρδισε η Κατερίνα Στεφανίδη, χαρίζοντας στη χώρα μας το 6ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια στέφθηκε χρυσή ολυμπιονίκης με άλμα στα 4.85 , αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Σάντι Μόρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία πέτυχε το ίδιο ύψος αλλά είχε περισσότερα αποτυχημένα άλματα.

To χάλκινο μετάλλιο πήρε η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία με άλμα 4.80.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο άλμα επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 7ο χρυσό σε αγώνισμα του στίβου.

Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, επτά χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

Η ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο την φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου για τη Στεφανίδη και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:15).

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, Ήθελα να περάσω και τα 4.90, όπου είχα καλά άλματα», είπε περιχαρής μετά τον αγώνα της η Στεφανίδη.

«Δεν αγχώθηκα όταν απέτυχα στα 4.80μ. Έχω αποφασίσει φέτος να μην κοιτώ στους αγώνες τα άλματα των άλλων αθλητριών. Κάνω επί κοντώ από δέκα ετών και έχω περάσει πολλά προβλήματα, γι΄αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό το μετάλλιο. Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Την είχα στο μυαλό μου», προσέθεσε.

Συγχαρητήρια στην ελληνίδα πρωταθλήτρια έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πολιτικοί αρχηγοί.

Η κατάταξη στον τελικό

1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80
5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70
6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70
7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60
10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50
11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50
12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50
Πηγή: skai.gr