Κλείσιμο

Θετική εισήγηση ΔΕΑΒ σε Κοντονή για αναβολή του πρωταθλήματος!

Θετική είναι η εισήγηση της ΔΕΑΒ προς τον υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League.

H απόφαση του Σταύρου Κοντονή, που έχει προαναγγελθεί και έχει γνωστοποιηθεί και στις FIFA και UEFA θα επικαλείται λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και θα βασίζεται στο άρθρο 5 του ν. 4049/12 που φέρει τον τίτλο «Διοικητικά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα» και προβλέπει ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Δ.Ε.Α.Β. και της ΕΛ.ΑΣ., μπορεί για λόγους δημοσίας τάξης ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις η χρονική μετάθεση οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης και η λήψη κάθε πρόσφορου προληπτικού μέτρου, αν τούτο απαιτείται για την αποτροπή επεισοδίων.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 17/8 η ΔΕΑΒ απάντησε στο ερώτημα που απηύθυνε ο υφυπουργός Αθλητισμού, περί του αν συντρέχουν λόγοι για την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου.

Ο κ. Κοντονής προσκόμισε στη ΔΕΑΒ α) την επιστολή του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπ. Γεωργουλέα, που αντιτίθεται στην χωρίς σπουδαίο λόγο αναδιάρθρωση της αποτελούμενης από τακτικούς δικαστές Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ με απόφαση της Ε.Ε. της ομοσπονδίας, β) την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θεωρεί ότι η απόφαση της ΕΠΟ κινείται στα όρια της αυθαιρεσίας και καλεί τους δικαστές να μην δεχθούν να μετακινηθούν, όπως η απόφαση της ΕΠΟ ορίζει και γ) τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που διαμαρτύρονται για τις επιλογές διαιτητών Σούπερ Λίγκας που έκανε η ηγεσία της ΕΠΟ και με οξείς φράσεις δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Παρόμοια με την εισήγηση της ΔΕΑΒ θα είναι και η εισήγηση της αστυνομίας.
Πηγή: soccerplus.gr