Κλείσιμο

Μέτρια η Εθνική, ηττήθηκε από την Πολωνία

Αν υποθέσουμε ότι ο σημερινός αγώνας ήταν η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τότε ο Οτο Ρεχάγκελ επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το ματς με την Πορτογαλία, στις 12 Ιουνίου. Εκτός ενδεκάδας ο Μπασινάς και ο Τσιάρτας, «μέσα» ο Κατσουράνης και ο Λάκης. Όσο για την επίθεση, για πρώτη φορά η εθνική παρουσιάστηκε με τόσο συντηρητικό σχήμα, αφού ο μόνος... διαθέσιμος ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος! Ο Βρύζας και ο Χαριστέας είχαν συλλογικές υποχρεώσεις, ενώ ο Ντέμης Νικολαϊδης ήταν τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τους Γιάννη Γκούμα και Κώστα Χαλκιά.
Με τους Λάκη-Γιαννακόπολο να... βραχυκυκλώνουν στη δεξιά πτέρυγα και τον Παπαδόπουλο να μην τροφοδοτείται καθόλου, το σύστημα δεν «τράβηξε». Οι Πολωνοί πήραν την πρωτοβουλία και στο 16‹ άνοιξαν το σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρίνοβεκ, Νικοπολίδης και Καψής δε συνεννοήθηκαν, η μπάλα βρήκε στο πόδι του αμυντικού της ΑΕΚ και κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι με τη συμπαράσταση περίπου 10.000 φίλων τους που βρέθηκαν στο στάδιο «Μιέισκι Πογκόν» της πόλης Τσέτσιν, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του Ζουράφσκι στο 38‹ όταν από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του (προσεχώς συμπαίκτη του;) Αντώνη Νικοπολίδη.
Ο Ρεχάγκελ προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο β‹ ημίχρονο, ενώ στην εκπνοή του πρώτου είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Σεϊταρίδη (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό) με τον Γεωργιάδη. Η εθνική έγινε πιο κινητική και έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 62‹ όταν από την πάσα του Γιαννακόπουλου ο Καφές βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε έξυπνα τον Μπόρουκ, όμως ο Πολωνός τερματοφύλακας πραγματοποίησε μια δύσκολη επέμβαση. Στο 62‹ αντικαταστάθηκε και ο Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα η εθνική να μείνει χωρίς σέντερ φορ, ρόλο τον οποίο κατ‹ανάγκη επωμίζονταν πότε ο Γιαννακόπουλος, πότε ο Γεωργιάδης, πότε ο Καφές.
Παρότι έχασε δυο καλές ευκαιρίες με τον Γεωργιάδη (στο 73‹ μπλόκαρε ο Μπόρουκ και στο 82‹ σούταρε ελάχιστα άουτ) η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να μπει στο ρυθμό του αγώνα και να πάρει τα «ηνία» από τους Πολωνούς. Φυσιολογικά γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα (αφού είχε προηγηθεί το 4-0 από την Ολλανδία) και σίγουρα είναι πολλά τα στοιχεία που καλείται να αλλάξει ο Οτο Ρεχάγκελ, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του EURO 2004.
Διαιτητής: Πέτερι Κάρι (Φινλανδός)
Κίτρινες: Γκλοβάτσκι, Μπασινάς, Τσιάρτας
ΠΟΛΩΝΙΑ: Ντούντεκ (46‹ Μπόρουκ), Κλος, Ζάζα, Μίχαλ Ζεβλάκοφ (82‹ Καζορόφσκι), Γκλοβάτσκι (74‹ Μποζάτσκι), Ραντόμσκι, Σιμκόβιακ (66‹ Κουκιέλκα), Κρίνοβεκ (74‹ Κοσόφσκι), Ζουράφσκι (90` Γκοράφσκι), Μίλα, Ράζιακ (46‹ Μάρτσιν Ζεβλάκοφ)
ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (44‹ Γεωργιάδης), Φύσσας, Δέλλας, Καψής (55‹ Καφές), Κατσουράνης, Ζαγοράκης (46‹ Μπασινάς), Καραγκούνης (46‹ Τσιάρτας), Γιαννακόπουλος, Λάκης (46‹ Νταμπίζας), Παπαδόπουλος (62‹ Βενετίδης)
Πηγή: skai.gr