Χρυσό ο ΜακΛέοντ στα 110μ. εμπόδια - Τι έγινε στα υπόλοιπα αθλήματα

Μετά τα 100 μέτρα, οι Τζαμαϊκανοί πήραν το χρυσό μετάλλιο και στο σπριντ των εμποδίων, Ο Ομάρ ΜακΛέοντ κατέκτησε την πρώτη θέση στα 110 μέτρα με χρόνο 13.05. Δεύτερος ήταν ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέγα και τρίτος ο Ντιμιτρί Μπασκού από τη Γαλλία. ο κύπριος Μίλαν Τράικοβιτς κατέλαβε την 7η θέση με χρόνο 13.41.

Η Κενυάτισσα Φέιθ Κιπιέγκον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα γυναικών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Γκενζέμπε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και στην τρίτη την  Αμερικανιδα Τζένιφερ Σίμπσον. 

Την 7η και τη 12η θέση αντίστοιχα κατέλαβαν ο Κυριάκος Ιωάννου και ο Δημήτρης Χονδροκούκη στον τελικό του άλματος εις ύψος. Χρυσό μετάλλιο, με έξι έγκυρα άλματα σε ισάριθμες προσπάθειες, για τον Καναδό Ντέρεκ Ντρούιν, που πέρασε τα 2.38, ασημένιο για τον Μπαρσίμ από το Κατάρ με 2,36 και χάλκινο για τον Ουκρανό Μπονταρένκο με 2.33. 

Κλάμα στο βάθρο για Λαβιλενί 

Με δάκρυα στα μάτια ο Γάλλος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμα ανέβηκε για να παραλάβει το ασημένιο μετάλλιο (πρώτος ήταν ο Βραζιλιάνος Τιάγκο ντα Σίλβα που κατέκτησε το πρώτο χρυσό στον στίβο για την Βραζιλία). Μετά τον τελικό, ο Λαβιλενί ξέσπασε εναντίον των Βραζιλιάνων που τον αποδοκίμαζαν συγκρίνοντας την συμπεριφορά τους ακόμα και με αυτή των Ναζί στον Τζέσε Όουενς. Ζήτησε συγγνώμη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον κόσμο που ήταν στο «Ζοάο Χαβελάνζε» πριν από λίγες ώρες. Οι δύο αθλητές τα… βρήκαν πάντως μερικές ώρες μετά με μεσολάβηση του θρύλου Σεργκέι Μπούμκα.

Μεγάλη νίκη για Στέφανεκ

Ο Σέρβος Νταβόρ Στέφανεκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 66 κιλών στην ελληνορωμαϊκή πάλη καθώς επιβλήθηκε στα σημεία του Αρμένιου Μιγκράν Αρουτιουνιάν,

Ο Αρμένιος Αρτούρ Αλεξανιάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 98 κιλά νίκησε 3-0 τον Γιασμάνι Ντάνιελ Λούγκο Καμπρέρα από την Κούβα.

Ευρωπαϊκή υπόθεση ο ποδοσφαιρικός τελικός

Στου τουρνουά των γυναικών, η Σουηδία επιβλήθηκε στα πέναλτι με 4-3 επί της Βραζιλίας και θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Γερμανία που νίκησε εύκολα με 2-0 τον Καναδά.

Bγήκε τετράδα στο μπάσκετ γυναικών 

Η Σερβία νίκησε δύσκολα με 73-71 την Αυστραλία και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ισπανία, που απέκλεισε την Τουρκία με μπάζερ μπίτερ (64-62). Στον άλλον ημιτελικό, οι ΗΠΑ, που επικράτησαν 110-64 της Ιαπωνίας, θα παίξουν με την Γαλλία, που πέρασε δύσκολα με νίκη 68-63 επί του Καναδά. 

Βραζιλιάνικη κυριαρχία στο μπιτς βόλεϊ 

Οι βραζιλιάνικες ομάδες ανδρών και γυναικών προκρίθηκαν στους τελικούς του μπιτς βόλεϊ και θα προσπαθήσουν να κάνουν το νταμπλ. Οι Σερούτι και Όσκαρ επικράτησαν 2-1 σετ των Ολλανδών Μπρόυερ και θα αντιμετωπίσουν Ιταλούς Νικολάι και Λούπο, οι οποίοι απέκλεισαν με 2-1 σετ τους Κρασιλνίκοφ και Σεμένοφ.

Στις γυναίκες οι Μπεντναρζούκ και Φρέιτας απέκλεισαν τις Αμερικανίδες Ουάλς και Ρος,με 2-0 σετ και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Γερμανίδες Λουντγίκ και Γουάλκενχορστ, οι οποίες είχαν αποκλείσει επίσης με 2-0 σετ τις Βραζιλιάνες Φράνκα και Ρότσα.

Έκπληξη με Βραζιλία στο βόλεϊ 

Η Κίνα έκανε την έκπληξη, απέκλεισε με 3-2 σετ την χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο βόλεϊ γυναικών και γηπεδούχο, Βραζιλία και βρίσκεται στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. ΗΠΑ - Σερβία είναι το άλλο ζευγάρι της τετράδας. 
Πηγή: skai.gr