Λύτρωση στο τέλος για τον Παναθηναϊκό

Αυτός ήταν που έσωσε τον Παναθηναϊκό, αφού στο 89‹πέτυχε το γκολ της νίκης για τους «πράσινους», που αν και προηγήθηκαν στο 14‹ με τον Γκονζάλες, ισοφαρίστηκαν στο 43‹με τον Σπέρτο και έσωσαν την παρτίδα του πρωταθλήματος, με τον Ολισαντέμπε στο 89‹, χωρίς να πιάσουν όμως σπουδαία απόδοση. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Οι παίκτες του Σουμ, ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι και με το ζόρι, κατάφερναν να κάνουν μια ευκαιρία της προκοπής. Ευτυχώς που υπήρχε και ο «Μανώλης» δηλαδή....
Δυνατά μπήκε ο Παναθηναϊκός, από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με την Προοδευτική και στο 7‹είχε την πρώτη του ευκαιρία για γκολ, με τον Μπασινά, το φάουλ του οποίου όμως μπλόκαρε ο Καραναστάσης, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Ό,τι όμως δεν πέτυχε ο ΠΑΟ στο 7‹, το κατάφερε στο 14‹. Ο Σεϊταρίδης έκανε την σέντρα και ο Γκονζάλες μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ, κάνοντας το 0-1, για τους φιλοξενουμένους. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 31‹ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Γκονζάλες, έπιασε και πάλι το σουτ, αλλά αυτή την φορά ο Καραναστάσης, ενσικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ. Στο 34‹σουτ του Μπασινά, έδιωξε και πάλι σωτήρια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Ενα λεπτό αργότερα, κεφαλιά του Καρανικόλα, για λογαριασμό της Προοδευτικής, πέρασε άουτ. Στο 40‹ο Χαλκιάς τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Κοτσόλης. Στο 41‹σουτ του Φραντζέσκου πέρασε επίσης άουτ. Δύο λεπτά, όμως πρίν την λήξη του α‹ημιχρόνου (43‹) ο Σπέρτος με προβολή, ισοφάρισε σε 1-1, για την Προοδευτική φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 46‹ο Φραντζέσκος, είχε σουτ στο δοκάρι για λογαρισμό των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά και η Προοδευτική είχε ευκαιρία για γκολ, με τον Σπέρτο στο 54‹, αλλά το σουτ έδιωξε ο Κοτσόλης. Στην συνέχεια οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε μονομαχίες σώμα με σώμα και αυτό ήταν όλο μέχρι το 78‹ όταν κεφαλιά του Γκούμα έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μάγγος. Αλλά ο Παναθηναϊκός την τελευταία του λέξη την είπε, στο 89‹με τον συνήθη ύποπτο Ολισαντέμπε, που με σουτ, έκανε το 1-2. Ο Φραντζέσκος στο 96‹εκτέλεσε φάουλ στο δοκάρι.
Διαιτητής: Γιάννης Καμινάρης(Θεσσαλίας).
Κάρτες: Κουμεντάκος, Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνου, Γκονζάλες, Σπέρτος, Πουλόπουλος, Καραναστάσης, Γκούμας.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Καραναστάσης, Καρανικόλας, Πουλόπουλος, Αγγελόπουλος(74‹Κουτσουπιάς), Φραντζέσκος, Τόγιας, Βιλανάκης(50‹Αρχοντούλης), Σπέρτος, Μάγγος, Κουμεντάκος, Καζαντζής(86 Θάνος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς(40‹Κοτσόλης), Μόρις, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μίνχ, Μπασινάς, Σαπάνης(46‹Σαναμαρτεάν), Μικαέλσεν(81‹Ολισαντέμπε), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.
Πηγή: skai.gr