Θρίαμβος ΠΑΟ στο δρόμο για τον τίτλο

Σήμερα οι «πράσινοι» νίκησαν 5-1 τον Ακράτητο στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και διατήρησαν τη διαφορά των δύο βαθμών που τους χωρίζει από τον Ολυμπιακό, μετά την ολοκλήρωση της 28ης ημέρας της Α‹ εθνικής. Πέρασαν 23 λεπτά για να αποτινάξει ο Παναθηναϊκός το άγχος. Εκτελεστής ήταν για ακόμη μία φορά ο (κατά πολλούς) MVP του πρωταθλήματος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 15 γκολ στη φετινή σεζόν. Νωρίτερα, οι «πράσινοι» είχαν χάσει κλασικές ευκαιρίες με τον Γκούμα στο 15‹ (με προβολή πρόλαβε τον Μπαρτζώκα, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και τον Σαπάνη στο 21‹ (αστόχησε σε σουτ εξ επαφής) Κι εκεί που οι 13.000 «πράσινοι» οπαδοί έδειχναν να ησυχάζουν, το ματς ξαναπήρε «φωτιά»!
Στο 53‹ ο Παγιαζίτ εκμεταλλεύθηκε τη λάθος εκτίμηση του Γκούμα και από κοντά πλάσαρε τον Χαλκιά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο πανικός δεν κράτησε πολύ για τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού στο 56‹ μετά την κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο δοκάρι, ο Εζέκιελ Γκονζάλες «έσπρωξε» τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 68‹ όταν μετά από σέντρα του Μινχ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 3-1 και έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή σεζόν.
Το τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Γκονζάλες, που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μπαρτζώκα, στο 84‹, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μπλέτσα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθήνας)
Κίτρινες: Δαδούσης
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Μόρις, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Σαπάνης, Επαλέ (72‹ Ζουτάουτας), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος (77‹ Κωνσταντινίδγης), Ολισαντέμπε (46‹ Νιρέν-Ντεμπά)
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Μπαρτζώκας, Τζημόπουλος (46‹ Μπατρής), Μπλέτσας, Βενέτης, Δαδούσης, Γκίτσης, Κουτσοκώστας, Στεφανίδης (75‹ Μπαλάσκας), Χριστοδούλου, Παγιαζίτ (68‹ Πιπίνης), Ηλιόπουλος
Πηγή: skai.gr