H πρόταση του ΠΑΟ για την ΚΕΔ, συνεδριάζουν οι «μικροί» της λίγκας

Συνάντηση των μικρομεσαίων ομάδων της Super League πραγματοποιείται σήμερα με αφορμή το προγραμματισμένο Δ.Σ. της Λίγκας την ερχόμενη Δευτέρα (1/8) και με θέμα το πρόσωπο που θα προτείνει η Super League στην ΕΠΟ για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του «ισπανικού μοντέλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus στη συνάντηση θα πέσουν τα ονόματα του Γιώργου Ψυχομάνη, του Δημήτρη Σαραϊδάρη, του Σταύρου Τριτσώνη και του Μιχάλη Κουκουλάκη. Από αυτούς όπως είναι σήμερα ο κανονισμός διαιτησίας ο μόνος που δεν έχει πρόβλημα είναι ο Σαραϊδάρης.

Ο Κουκουλάκης είναι ακόμη εν ενεργεία διαιτητής και ο Τριτσώνης που παραιτήθηκε από την ενεργό δράση τον περασμένο Δεκέμβριο δεν μπορούν να γίνουν μέλη της ΚΕΔ αν δεν περάσει ένας χρόνος που να έχουν τον τίτλο του παρατηρητή διαιτησίας της Super League. Ο δε Ψυχομάνης από τον Φεβρουάριο του 2009 οπότε και έφυγε από την προεδρία της ΚΕΔ, σταμάτησε να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διαιτησία σε επίπεδο ΕΠΟ.

Αντιδρά ο Παναθηναϊκός

Πάντως η λύση του «ισπανικού μοντέλου» έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με πρώτη αυτήν του Παναθηναϊκού ο οποίος έστειλε επιστολή στην Super League, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του με το «ισπανικό μοντέλο» και ζητεί την απομάκρυνση του Βασσάρα και της συζύγου του από οποιαδήποτε θέση της ΕΠΟ που αφορά τα θέματα διαιτησίας.

Παράλληλα οι "πράσινοι" τονίζουν πως στην επιτροπή πρέπει να βρίσκονται τρία μέλη της Super League, ένα μέλος της ΕΠΟ και ένας επιδιαιτητής.

Αυτά, αποτελούν προαπαιτούμενα, ώστε να κάτσει ο Παναθηναϊκός στο τραπέζι για να συζητήσει σχετικά με την αλλαγή προσώπων, ενώ αν συμβεί αυτό, οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κουβέντα την προσεχή Δευτέρα.

Στο «τριφύλλι», όσον αφορά τα πρόσωπα για την επιτροπή διαιτησίας, έχουν να προτείνουν, αλλά αυτό θα γίνει στην ώρα του.
Πηγή: soccerplus.gr