Καταδίκη προέδρου ΕΠΣ για πλαστογραφία - Τι λέει η απόφαση

Πρόεδρος ποδοσφαιρικής 'Ενωσης καταδικάστηκε για πλαστογραφία από το Γ' Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το SoccerPlus διαθέτει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου, όπου φαίνεται η συμμετοχή και ο τρόπος που ενήργησε ο συγκεκριμένος πρόεδρος στην πλαστογραφία. Ακολουθεί απόσπασμα από το σκεπτικό της απόφασης:

«Β1) Οι τέταρτος και πέμπτος εκ των κατηγορουμένων Ε.Γ. και Α.Μ. στην Αθήνα περί το μήνα Μάιο του έτους 2009 και σε ημερομηνία που δεν εξακριβώθηκε από κοινού δέχτηκαν στην κατοχή τους πράγμα που προήλθε από αξιόποινη πράξη.

Ειδικότερα, από κοινού ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως, απέκτησαν από άγνωστο δράστη το με αριθμό 39..... ασυμπλήρωτο φύλλο επιταγής, χορηγηθέν από το Κατάστημα Λεωφόρου Θηβών στο Περιστέρι της Τράπεζας ... στην εταιρεία με την επωνυμία «Κ.Τ. & ΣΙΑ Ο.Ε.» ως δικαιούχο του με αριθμό 014 24... Τραπεζικού λογαριασμού, με νόμιμο εκπρόσωπο τον εγκαλούντα Αλέξανδρο ΓΙΑΤΖΙΔΗ, το οποίο γνώριζαν πως ήταν προϊόν κλοπής και συγκεκριμένα περιλαμβανόταν σε μπλοκ επιταγών που είχε αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο του Αλέξανδρου ΓΙΑΤΖΙΔΗ από αγνώστους δράστες στο Αμαρούσιο Αττικής την 14-3-2009.

Β2) Οι τέταρτος και πέμπτος εκ των κατηγορουμένων Ε.Γ. και Α.Μ. στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα περί το μήνα Μάιο του έτους 2009 και σε ημερομηνία που δεν εξακριβώθηκε από κοινού κατήρτισαν πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, στη συνέχεια δε, χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος Ε.Γ. το έγγραφο αυτό.

Ειδικότερα, αφού έλαβαν στην κατοχή τους το υπό στοιχ. Β1 του παρόντος με αριθμό 39... κλεμμένο φύλλο επιταγής, συμπλήρωσαν τα στοιχεία αυτής και δη στη θέση ΤΟΠΟΣ έθεσαν τη λέξη «Αθήνα», στην ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ έθεσαν «20-10-09», στη θέση ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ έθεσαν το ονοματεπώνυμο «Ε.Γ.», και ως ποσό έθεσαν αριθμητικώς «8.650» και ολογράφως «ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ», ενώ στη θέση ΥΠΟΓΡΑΦΗ έθεσαν κατ' απομίμηση και χωρίς δικαίωμα υπογραφικό σκαρίφημα ως δήθεν υπογραφή του εγκαλούντος, Αλέξανδρου ΓΙΑΤΖΙΔΗ και εντύπωμα κατασκευασμένης σφραγίδας της εταιρείας με την επωνυμία «Κ. Τ. & ΣΙΑ Ο.Ε.», η οποία φερόταν να έχει ως αντικείμενο το «ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», ενώ στην πραγματικότητα εμπορευόταν ιατρικά μηχανήματα, έτσι ώστε να δίδεται η εντύπωση στους τρίτους ότι ο εγκαλών είχε εκδώσει την επιταγή και την είχε μεταβιβάσει νόμιμα, στη συνέχεια δε, ο κατηγορούμενος Ε.Γ. έθεσε την υπογραφή του ως λήπτης και κομιστής και τη σφραγίδα της επιχειρήσεώς του «Ε.Γ. ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» και την προσκόμισε στο Κατάστημα Μουζακίου Καρδίτσας της Τράπεζας... ως ενέχυρο προς χρηματοδότηση.

Τα ανωτέρω έπραξαν οι κατηγορούμενοι με σκοπό να παραπλανήσουν τους αρμόδιους Τραπεζικούς υπαλλήλους ότι η ανωτέρω επιταγή ήταν γνήσια και είχε κυκλοφορήσει νόμιμα και να λάβουν χρηματοδότηση ύψους 8.650 ευρώ, πράγμα που επέτυχαν, όταν δε εμφανίστηκε η επιταγή προς πληρωμή την 20-10-2009 δεν πληρώθηκε διότι όπως εξακριβώθηκε μετά από έλεγχο του λογαριασμού του φερόμενου ως εκδότη υπήρχε δήλωση για κλοπή της επιταγής».
Πηγή: soccerplus.gr