Κλείσιμο

Αλλοι 45 αθλητές ντοπέ στους Ολυμπιακούς Πεκίνου και Λονδίνου!

Περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και μια ημέρα μετά την απόφαση του CAS να απορρίψει το αίτημα Ρώσων αθλητών, οι οποίοι ζητούσαν να αγωνιστούν κανονικά, νέο σκάνδαλο «χτυπά» τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υπάρχουν άλλα 45 θετικά δείγματα, 30 εκ των οποίων ανκήκουν σε αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια το 2008 και το 2012.

Οι σημερινές ανακοινώσεις έρχονται σε συνέχεια αυτών που είχε κάνει η ΔΟΕ πριν από περίπου δύο μήνες, όταν είχε γίνει γνωστό ότι σε επανελέγχους είχαν βρεθεί 30 θετικά δείγματα από το Πεκίνο και άλλα 23 από το Λονδίνο.

Οι αθλητές που αποδείχθηκε ότι έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών έχουν ήδη ενημερωθεί και αν πρόκειται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση του Ρίο, θα τιμωρηθούν με απαγόρευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, όσον αφορά τους Αγώνες του Πεκίνου, προέκυψαν ντοπαρισμένοι αθλητές από οκτώ χώρες σε τέσσερα αθλήματα, ενώ από αυτούς του Λονδίνου οι αθλητές προέρχονται από δύο αθλήματα και εννέα χώρες.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ και από τις δύο διοργανώσεις έχουν επανελεγχθεί 1.243 δείγματα.
Πηγή: skai.gr