Η ΕΠΟ εναρμόνισε τον πειθαρχικό κώδικα - Ανοίγει ο δρόμος για διώξεις

Με τον εναρμονισμένο κώδικα δεοντολογίας ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για να βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ όλοι όσοι κατέχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο και παράλληλα εμπλέκονται στις υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη («εγκληματική οργάνωση», κάρτα υγείας, Koriopolis).

Με τον νέο κανονισμό, η επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορεί να ελέγχει πειθαρχικά αδικήματα που έχουν τελεστεί και πριν το 2015 -και όχι από το ’15 και έπειτα, όπως προέβλεπε η «πατέντα» που είχε περάσει η ΕΠΟ στον κανονισμό δεοντολογίας.

Παράλληλα, αποτελεί και άλλη μία «νίκη» του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος από την αρχή επέμενε και έπεισε, τελικά, τη FIFA να επιβάλει στην ΕΠΟ τον εναρμονισμένο κώδικα δεοντολογίας.

Αυτό είναι το άρθρο 3 που μιλάει για τη χρονική εφαρμογή:

Ο κώδικας αυτός θα εφαρμόζεται σε συμπεριφορές ανεξαρτήτως του χρόνου τέλεσής τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προηγήθηκαν της ψήφισης των κανόνων του κώδικα, υπό τους περιορισμούς ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να διωχθεί για παραβίαση του κώδικα για πράξη ή παράλειψή του, η οποία κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα δεν ήταν αντίθετη με τον ισχύοντα τότε κώδικα και δεν υπόκειται σε κύρωση μείζονα αυτής που ίσχυε κατά τον ίδιο χρόνο.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι θα μπορούν να επιβάλλονται προσωρινά μέτρα σε περιπτώσεις που οι αποφάσεις αναμένεται να καθυστερήσουν να εκδοθούν. Οι προσωρινές ποινές θα έχουν διάρκεια 60 ημέρες και θα μπορούν να παρατείνονται για άλλες 30.

Δείτε εδώ τον νέο κώδικα δεοντολογίας.
Πηγή: skai.gr