Νεα στροφή Γκιρτζίκη αποδέχεται αλλαγή στο μοντέλο διαιτησίας

Μετα την κυβίστηση στο θέμα των τακτικών δικαστών Διαιτητικό Δικαστήριο, της διαιτητικής ομάδας στον τελικό κυπέλλου και του Κώδικα Δεοντολογίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης κάνει άλλη μια στροφή 180 μοιρών στο θέμα της δομής και λειτουργίας της ΚΕΔ.

Η στροφή του Γκιρτζίκη που αρχικά ειχε επικαλεστεί άρνηση της UEFA προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο Πανόπουλου, οφείλεται στο καθολικό αίτημα των ΠΑΕ της Super League για αλλαγές στην διαιτησία , αφου η εικόνα της διαιτησίας και η απόδοση των διαιτητών μονο τον Γκιρτζίκη και τους εναπομείναντες υποστηρικτές του ικανοποιεί, αλλά και απο το μήνυμα ήττας που εισέπραξε στην ΓΣ του περασμένου Ιουνίου που το 50% των μελών καταψήφισε το διοικητικό απολογισμό.

Η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη ουραγός γεγονότων, ανακοίνωσε οτι θα θέσει σε εφαρμογή το ισπανικό μοντέλο στην διαιτησία για το οποίο είχε ενημερώσει μέρες πριν οτι βρίσκετε σε επαφή με την UEFA ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρ. Πανόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα.
Πηγή: soccerplus.gr