«Χαστούκι» για την ΑΕΚ από τη Χαλκηδόνα

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου τη νίκησε για δεύτερη φορά (2-0), έπιασε την αντίπαλο της στην 5η θέση και αύξησε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της για έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, και παρέμεινε εννέα βαθμούς πίσω από την τρίτη θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Στο ξεκίνημα, η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν ήταν εύκολο να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της Χαλκηδόνας, που έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας και ασφυκτικό πρέσινγκ που παρέλυε την ανάπτυξη της ΑΕΚ, και όποτε είχε την ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση και στη δεύτερη καλή φάση της κατάφερε να δικαιωθεί.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 18`, όταν ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά πρόλαβε ο Κορακάκης και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 20` ήταν η σειρά του Παππά να απομακρύνει τη μπάλα πριν ο Οκκάς γίνει επικίνδυνος για την εστία του Έμπεντε. Από την ΑΕΚ έλειπε ο Τσιάρτας (ο Ντουμιτρέσκου τον κράτησε στο πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα), και μαζί η καλή κάθετη μπαλιά πρός τους Οκκά, Λάκη, Λυμπερόπουλο. Η πιο καλή ευκαιρία ανήκε στην Χαλκηδόνα, στο 26`, όταν από φάουλ του Σίμου ο Χιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά εξ` επαφής του Ντάγκα.
Ηταν ένα παιγνίδι που θύμιζε έντονα τον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν η Χαλκηδόνα είχε κάνει την έκπληξη νικώντας την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Και αυτή η εικόνα άρχισε να επαναλαμβάνεται, όταν στο 35` ο Κατεμής έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ αρκετά μέτρα έξω και πλάγια από τη περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Χιώτη και γράφοντας το 1-0 για τη γηπεδούχο. Αυτές ήταν οι φάσεις ενός ανούσιου, κατά τ` άλλα πρώτου, ημιχρόνου.
Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στην Χαλκηδόνα, στο 58‹, όταν η κεφαλιά του Μακρή από τη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από το δοκάρι του Χιώτη, αλλά ένα λεπτό αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ζαχαρόπουλο, ο οποίος με υπέροχο μονοκόμματο σουτ εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο τη βαθιά μπαλιά του Κόγιογλου κι έγραψε το 2-0.
Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 68‹, όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Έμπεντε απομάκρυνε με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 81‹, πάλι ο τερματοφύλακας της Χαλκηδόνας πρόλαβε προ του Πέτκοφ. Στο 86‹, κεφαλιά του Λάκη απο πολύ ευνοϊκή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 93‹, σε κεφαλιά του Λυμπερόπουλου η μπάλλα κατέληξε πάνω στον Εμπεντε.
Διαιτητής: Καλόπουλος
Κίτρινες : Ντάγκας, Κόγιογλου, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης
Οι συνθέσεις
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Παππάς, Μικές, Σίμος, Κατεμής, Κόγιογλου, Κορακάκης, Ντάγκας, Δήμος (81‹ Γελαδάρης), Ζαχαρόπουλος, Μακρής(71‹ Αλτζάχερ)
ΑΕΚ: Χιώτης, Μόρας (69‹ Κασάπης), Καψής, Κρέικ, Λάκης, Ζαγοράκης, Κάππος (52‹ Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Οκκάς (69‹ Ναλιτζής), Πέτκοφ
Πηγή: skai.gr