«Εκδίκηση» μεΙ περίπατο για τον ΠΑΟ

Ο αγώνας έγινε στο κλειστό των Πατησίων, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Πάντως, παρά την ήττα της, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη διατηρείται στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση με έναν αγώνα λιγότερο, καθώς εκκρεμεί ο αγώνα με την ΑΕΚ.
Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε νωχελικά για την ομάδα του Αμαρουσίου, που έδειχνε... τρομοκρατημένη από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο κλειστό των Πατησίων. Το πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα θα τελείωνε με τον Παναθηναϊκό στο +9 αν δεν ευστοχούσε σε τρίποντο ο Καράγκουτης με την εκπνοή τόσο της επίθεσης του Αμαρουσίου, όσο και της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη με διαδοχικούς αιφνιδιασμούς πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τους «πράσινους» (22-20). Ωστόσο, Αλβέρτης και Μπατίστ διατήρησαν την πρωτοπορία για την ομάδα τους, καθώς ο πρώτος αρχικά ευστοχώντας σε δίποντο έγραψε το 26-22, ενώ ο δεύτερος έστειλε τη διαφορά στο +6 (28-22).
Η διαφορά πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο Αλβέρτης δοκίμασε την τύχη του, που δεν τον απογοήτευσε, από την περιφέρεια και διαμόρφωσε το σκορ σε 37-28, υπέρ του Παναθηναϊκού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κυριαρχία των «πρασίνων» στον τομέα των ριμπάουντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην θετική εξέλιξη του αγώνα (15 έναντι 10 του Αμαρουσίου στο 20‹). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου πάντως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα στους «άρχοντες» του αγώνα, όταν δε δόθηκε φάουλ πάνω στον Σπανούλη.
Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός επωφελήθηκε τόσο από την απουσία του Μπλάκνεϊ, λόγω τραυματισμού, όσο και από τις αψυχολόγητες ενέργειες των αντιπάλων (14 συνολικά λάθη), και αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, διατηρώντας την κυριαρχία του μέσα στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Το Μαρούσι μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και για ένα διάστημα δύο λεπτών, δεν σημείωσε πόντο, απόρροια της ασφυκτικής άμυνας των γηπεδούχων, ενώ ο «δράκος» συνέχισε να διαμαρτύρεται για την διαιτησία τόσο του κ. Κορομηλά, όσο και του Σχινά, εις βάρος της ομάδας του, που στο τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους (63-46).
Στην τελευταία περίοδο το Μαρούσι έμεινε απλώς θεατής στο επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού, που έφτασε σε μία επιβλητική νίκη με το τελικό 92-64, υπό τις ιαχές των φιλάθλων του.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς-Σχινάς
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-14, 39-28, 63-46, 92-64.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 15, Καλαϊτζής 2, Παπανικολάου 7, Λάκοβιτς 12, Μπατίστ 18, Χατζηβρέττας 13, Μίντλετον 10, Τσαρτσαρής 8, ΜακΝτόναλντ 7.
ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 8, Χάτσον 7, Γκαγκαουδάκης 3, Σμίλιανιτς 10, Γκργκατ 6, Σπανούλης 12, Τσιάκος 3, Πόποβιτς 7, Καράγκουτης 8.
Πηγή: skai.gr