Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Ιωνικό

Ο Ιωνικός επικράτησε εκτός έδρας της Καλλιθέας και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Αντίθετα, η Καλλιθέα για ακόμα έναν αγώνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με 11 βαθμούς και μόλις μια εντός έδρας νίκη μετά από 16 αγωνιστικές.
Η Καλλιθέα ήταν αποφασισμένη για την νίκη, αφού παρά το γεγονός ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, πράγμα που παραδέχονται όλοι οι προπονητές, δεν μαζεύει βαθμούς και έχει μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά.
Όμως, ο Ιωνικός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν ο Φρούσος μετά από κεφαλιά πάσα του Κινγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σουλογάνη μόλις στο 7ο λεπτό.
Ευθύς αμέσως η Καλλιθέα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε για την ισοφάριση όμως η δυνατή βροχή που έπεφτε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν βοηθούσε τις δύο ομάδες στο να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Από την πλευρά του ο Ιωνικός, που είναι μεταμορφωμένος από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βαγγέλης Βλάχος, ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπε ουσιαστικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μπεκιάι.
Έτσι, οι γηπεδούχοι είχαν ουσιαστικά τρεις ευκαιρίες, όλες με τον Σκαρμούτσο (14‹, 28, 42‹), που όμως δεν αξιοποιήθηκαν.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής πραγματοποίησε αλλαγές με στόχο να βοηθήσει την επίθεση της ομάδας, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί αλλά και πάλι δυσκολευόντουσαν απέναντι στην σκληροτράχηλη άμυνα του Ιωνικού.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η Καλλιθέα δημιούργησε ευκαιρίες στο 52‹ και στο 53‹ με τον Νταμιάνοβιτς και στο 84‹ με τον Σκαρμούτσο αλλά ο Μπεκιάι ήταν σε εκπληκτική φόρμα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Από την πλευρά του ο Ιωνικός παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58‹ όταν ο Μακόρ βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε δύο αμυντικούς της Καλλιθέας, όμως τελευταία στιγμή ο Γκεοργκίεφ τον ανέκοψε, με τον διαιτητή να μη συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες του Ιωνικού για πέναλτι.
Έτσι το 1-0 για τους φιλοξενούμενους ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Κεμπαρίδης (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες: Γόγολος, Οφρυδόπουλος, Κουλακιώτης, Μπεκιάι
Οι συνθέσεις:
ΚΑΛΛΙΘΕΑ:
Σουλογάνης (46‹ Στάουτσε), Γκεοργκίεφ, Κουλακιώτης, Γόγολος, Νταμπρόφσκι, Τάτσης (62‹ Σαββίδης), Κυριάκος (46‹ Πέτκοβιτς), Ντραγκίσεβιτς, Σκαρμούτσος, Νταμιάνοβιτς, Γκέκας.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Βουρεξάκης (80‹ Λαζάρου, Οφρυδόπουλος, Φερεκίδης, Κινγκ, Αφάς, Μακόρ, Λετιέρι, Κωνσταντίνου, Φρούσος (88‹ Κυριακίδης), Γκούτμαν (76‹ Μάντζιος).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, φίλαθλοι του Ιωνικού επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.
Όμως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω της πρόσφατης απόφασης της Πολιτείας ενώ συνελήφθησαν και 8 άτομα.
Πηγή: skai.gr