Ζήτησε ραντεβού με Ινφαντίνο o Γκιρτζίκης μετά το "όχι" στη FIFA!

Εξελίξεις αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα μετά από την απόφαση της ΕΠΟ να μην εγκρίνει το τελικό σχέδιο που τις απέστειλε η FIFA σχετικά με τις αλλαγές στον κανονισμό δεοντολογίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της FIFA υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της ΕΠΟ και εξετάζονται τρόποι προκειμένου τα εμπόδια που βάζει ο Γκιρτζίκης να ξεπεραστούν. Μάλιστα αξιωματούχος της FIFA φέρεται να είπε ότι η μη συμμόρφωση της ΕΠΟ θα προκαλέσει την αντίδραση της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε «προσυμβούλιο» στο οποίο ο Γκιρτζίκης μίλησε δύο φορές με αξιωματούχους της FIFA. Την πρώτη φορά ο συνομιλητής του μιλούσε Ελληνικά, ενώ τη δεύτερη όχι και γι αυτό χρειάστηκε διερμηνέα.

Μετά τα τηλεφωνήματα ο Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι ζήτησε ραντεβού με τον πρόεδρο της FIFA Tζιάνι Ινφαντίνο τον οποίο θα συναντήσει την επόμενη εβδομάδα.

Στο «προσυμβούλιο» έγινε συζήτηση και για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του διοικητικού απολογισμού. Ο Γκιρτζίκης θέλησε να υποβαθμίσει των μήνυμα που έστειλε η συνέλευση υιοθετώντας τη λογική της «χαλαρής ψήφου» η οποία από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός, έστω και οριακά, δεν επιφέρει καμία άμεση συνέπεια στη συνέχεια της λειτουργίας.

Από τα τρία μέλη της Ε.Ε. που οι Ενώσεις καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό παρών ήταν και στο προσυμβούλιο και την Ε.Ε. ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Στ. Ψαρρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου ήταν παρών μόνο στην Ε.Ε., ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γ. Βούρβαχης, απουσίασε.
Πηγή: www.soccerplus.gr