Κλείσιμο

EURO: Στα ημιτελικά η Πορτογαλία - Νίκησε στα πέναλτι την Πολωνία

Η Πορτογαλία έχει βαλθεί να τρελάνει την Ευρώπη, καθώς για ένα ακόμη ματς δεν κατάφερε να νικήσει στο 90λεπτο. Ωστόσο, η ψυχωμένη ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε με 5-3 στα πέναλτι την Πολωνία (1-1 κ.α. και παρ.) και βρίσκεται στους "4" του EURO 2016.

Η κανονική διάρκεια της συνάντησης και η παράταση ολοκληρώθηκαν 1-1, με τον Λεβαντόφσκι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και τον Ρενάτο Σάντσες να ισοφαρίζει σο 33΄.

«Μοιραίος» από την άσπρη βούλα, στη διαδικασία των πέναλτι, για την ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα ήταν ο Μπλαστσικόφσκι, που έχασε το τέταρτο. Στον ημιτελικό η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης Βέλγιο-Ουαλία.

Το γκολ του Λεβαντόφσκι πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, είναι το δεύτερο πιο γρήγορο στην ιστορία του EURO, μετά από εκείνο που ο Ντιμίτρι Κιριτσένκο είχε σημειώσει εναντίον της Ελλάδας στα 67΄΄ το 2004, στην Πορτογαλία. 

Από τα 11 μέτρα ευστόχησαν οι Ρονάλντο, Ρενάτο Σάντσες, Μουτίνιο, Νάνι και Κουαρέσμα για τους Πορτογάλους, ενώ για τους Πολωνούς σκόραραν από τα 11 μέτρα οι Λεβαντόφσκι, Μίλικ, Γκλικ, ενώ ο Ρούι Πατρίσιο απέκρουσε την εκτέλεση του Μπλαστσικόφσκι.
Πηγή: skai.gr