Κλείσιμο

Πρωταθλήτρια Αμερικής η Χιλή - Μοιραίος ο Μέσι

Σε ένα δυνατό παιχνίδι, που όσοι τυχεροί ξενύχτησαν, είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Χιλή επικράτησε για 2η σερί χρονιά της Αργεντινής στον τελικό του Copa America στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Λιονέλ Μέσι να γίνεται μοιραίος για την χώρα του.

Μόλις στο πρώτο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία του τελικού η Αργεντινή με το σουτ του Έβερ Μπανέγα να περνά άουτ.

Η Χιλή απείλησε στο 19', αλλά ο Φουενσαλίδα αντί να σουτάρει στην κίνηση επέλεξε πάσα στον Βάργκας, ενώ στο 21' ο Γκάρι Μεδέλ έκανε τραγικό λάθος και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο τετ-α-τετ με τον Μπράβο, πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 28' αποβλήθηκε ο Μαρσέλο Ντίας και η Χιλή έμεινε με 10 παίκτες. Ο αμυντικός μέσος της Θέλτα είχε κάνει σκληρό φάουλ στο 16' στον Μέσι και πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα, απόλυτα δικαιολογημένα, ενώ στο 28' πήρε την δεύτερη για "φράγμα", επίσης στον Λιονέλ Μέσι, μια αυστηρή ωστόσο απόφαση. 

Πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο πήρε κίτρινη κάρτα και ο Λιονέλ Μέσι για "θέατρο", προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι στο 40' με εντυπωσιακή βουτιά. Στο 43' έμεινε με 10 παίκτες και η Αργεντινή, καθώς ο Μάρκος Ρόχο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Αρτούρο Βιδάλ. 

Η Χιλή στο 56', έχασε ευκαιρία με τον  Ίσλα ενώ στο 70' αντικαταστάθηκε από τον Σέρχιο Αγκουέρο ο Ιγκουαϊν. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Εντουάρντο Βάργκας, επιχείρησε διαγώνιο σουτ με τον Ρομέρο να αποκρούει στο 80'.

Στις καθυστερήσεις ο Ραμίρο Φούνες Μόρι έσωσε πρόλαβε τον Βάργκας πριν πλασάρει μέσα από την μικρή περιοχή και στην συνέχεια ο Μέσι έφυγε στην αντεπίθεση, αστόχησε σε σουτ και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 99' ο Βάργκας έκανε κοντινή κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Ρομέρο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Αργεντινή έχασε την ευκαιρία του αγώνα.  Ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ, ο Αγκουέρο έπιασε την κεφαλιά και ο Μπράβο πραγματοποίησε συγκλονιστική απόκρουση με την μπάλα να χτυπά και στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Βιδάλ έχασε το πρώτο για τη Χιλή, για να ακολουθήσει χαμένο πέναλτι του αστέρα της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα «περιστέρια». Ο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Μπίγλια, και στη συνέχεια ο Φρανσίσκο Σίλβα, εκτέλεσε τον Ρομέρο με την Χιλή να κατακτά το Copa America.
Πηγή: skai.gr