Αναστάτωση για τα 26 ύποπτα ματς που είναι υπό διερεύνηση! (pic)

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, έπειτα από την εισήγηση του διερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας προς το δικαστικό τμήμα για τους αγώνες Πανελευσινιακός-Ξάνθη και Πανελευσινιακός-Χανιά. Η εισήγηση προς το δικαστικό τμήμα είναι υποβιβασμός των τριών ομάδων και πρόστιμο που κυμαίνεται κατά περίπτωση 2.250.000 και τρία εκατ. ευρώ.

Ηδη η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ειδοποιήσει και άλλες ομάδες-και από τη Σούπερ Λίγκα-ότι οι περιπτώσεις τους διερευνώνται, ενώ η διερεύνηση θα γίνει και στους 26 αγώνες στους οποίους μέχρι στιγμής έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τους «ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς» της ΕΠΟ.

Οπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι ομάδες θα βρεθούν ενώπιον του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας αντιμετωπίζοντας την ποινή του υποβιβασμού καθώς και δυσθεώρητο πρόστιμο. Ακόμα και αν οι εισηγήσεις δεν γίνουν δεκτές, λόγω έλλειψης περαιτέρω στοιχείων πέραν της ύποπτης στοιχηματικής ροής, το καλοκαίρι αναμένεται για μία ακόμα χρονιά θερμό και για κάποιους δύσκολο. Ήδη η γνωστοποίηση των εισηγήσεων μπλοκάρει την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Football League.

Το SoccerPlus φέρνει στη δημοσιότητα τον πίνακα με τους αγώνες της σεζόν (2015 - 2016) για τους οποίους μέχρι στιγμής έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Οι αγώνες είναι 26 (2 για τη Super League, 9 για το Κύπελλο, 14 για τη Football League και 1 για τη ένας για τη Γ’ Εθνική).

Πειθαρχική δίωξη έχει ασκηθεί σε πέντε ομάδες της Super League που είναι ο Ηρακλής, η Βέροια, ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη, ενώ στον ΟΣΦΠ δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τους δύο αγώνες με τα Χανιά, που περιλαμβάνονται στον πίνακα. Με bold είναι οι ομάδες που κατηγορούνται.

Πηγή: soccerplus.gr