Κλείσιμο

Πρωταθλητής ο ΟΣΦΠ, νίκησε τον ΠΑΟ στο αντίο του Διαμαντίδη!

Aυτός ο ΕΠΙΚΟΣ τελικός είναι για να γίνει ταινία!

Μετά από μια μυθική μονομαχία, με δύο παρατάσεις, με εκατέρωθεν «αυτοκτονίες», αλλά και κατάθεση ψυχής, ο τίτλος βάφτηκε ερυθρόλευκος!

Με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει ΝΕΟ buzzer beater (όπως και στον 2ο τελικό), ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-81 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε (με 3-1) για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα Ελλάδας μέσα στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε του θρύλου Δημήτρη Διαμαντίδη!

Δείτε την τελευταία φάση:



Με τη λήξη του αγώνα, ΟΛΟ το γήπεδο αποθέωσε εν χορώ τον τιτάνα 3D, που απόψε έριξε αυλαία σε μια μυθική καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν.

Απίθανο το παιχνίδι με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αστοχεί στην κανονική διάρκεια για τη νίκη (63-63), τον Μάντζαρη με τρίποντο (έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ) να στέλνει στο 1''(!) το ματς σε νέα παράταση (71-71) κι εκεί το τριφύλλι να «αυτοκτονεί» και να δέχεται ΜΥΘΙΚΟ καλάθι από τον V-Span που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία των Πειραιωτών!

Στους 25 σταμάτησε ο Σπανούλης (6/10 τρίποντα), 14 είχε ο Χάντερ, 13 ο Μάντζαρης, ενώ κομβικός ήταν ο Αγραβάνης με καθοριστικές κερδισμένες μάχες σε άμυνα και επίθεση.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr